Bílí Tygři Liberec

Lukáš Derner: Jak bodovat venku? Musíme si začít věřit!

Date of publication Author Lenka Jonešová, Dominik Jakubec

Hradec Králové - Ani naposedmé se Bílým Tygrům nepodařilo přivézt body z venkovního ledu. "Pořád si to omíláme, ale už to zkrátka musíme zlomit," burcuje zkušený bek Lukáš Derner. Příležitost k tomu bude náš tým mít už v pátek v Litvínově.

Prohráli jste 1:3, v úvodu jste přitom drželi se soupeřem krok. Rozhodla podle tebe smolná úvodní branka?
Myslím si, že jsme se od začátku zápasu drželi svého plánu. Po celou první třetinu to bylo dobré, ale neproměnili jsme jedinou šanci. Namísto toho jsme udělali hrubou chybu a rázem to bylo 0:1.

Hradec jste přestříleli, na skóre to však opět není znát. Bylo to Patrikem Rybárem v brance Mountfieldu?
Není to jen o brankáři soupeře, my prostě venku góly nedáváme. Trápí nás to od začátku sezony, vždyť jsme venku ještě nevyhráli.

Dá se s takovým problémem vůbec něco dělat?
Nevím, co nám chybí, jestli se musíme ještě víc tlačit do brány... Prostě nám to tam ne a ne spadnout. Omíláme to pořád dokola, ale my si spíš musíme věřit, že to zlomíme a otočíme ve svůj prospěch.

Oproti předchozím letem vám úvod sezony nevyšel. V čem je tento ročník jiný?
V předchozích letech tu byl trochu jiný mančaft. Důležité je, abychom svému systému věřili. Když to tak vezmu, předchozí dva roky nás hra hrozně bavila. Všichni jsme věřili tomu, jak jsme hráli. A i díky tomu se nám dařilo.

Je to teď v něčem jiné?
Možná, že právě v tomhle teď trochu tápeme. Ale zlomit to můžeme jedině poctivou prací. Věřím, že se chytneme a začne se nám dařit.

V pátek vás čeká Litvínov, v neděli pak Zlín, což jsou týmy, které se pohybují ve spodní polovině tabulky. Půjde tedy nejspíš o klíčové zápasy?
Pro nás jsou v tuto chvíli všechny zápasy klíčové. Musíme do toho jít hlava nehlava, ať se nám daří, nebo ne. Potřebujeme si začít věřit. Doma jsme porazili Vítkovice, ale v Hradci jsme na to nenavázali. Doufám, že se nám podaří v Litvínově uspět a že se od toho odrazíme. Potřebujeme zkrátka nějaký impuls.

Lukáš Derner

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit