Bílí Tygři Liberec

Lukáš Derner: Pořád není hotovo!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Do sobotního zápasu si Bílí Tygři z Hradce Králové přivezli mečbol. Stále však není dobojováno, jak moc dobře ví zkušený bek Lukáš Derner. “Rozhodně nic neodkloužou a neodevzdají nám to,” varuje.

Jak výraznou vzpruhou pro vás je vstupovat do utkání s mečbolem?
Výhoda je teď na naší straně. Budeme hrát před vlastními fanoušky, lidi nás poženou. Jenže pořád není hotovo. Hradec určitě nebude chtít končit sezonu a půjdou do toho ze všech sil. Rozhodně to neodkloužou a neodevzdají nám to. Musíme se na šestý zápas pořádně připravit.

V domácím prostředí jste s Hradcem od roku 2013 neprohráli. Je to pro vás výhoda?
Zase jsme u nich v základní hrací době vyhráli poprvé teprve ve čtvrtek. Já bych tyhle statistiky příliš nepřeceňoval. Teď si musíme především pořádně odpočinout a doplnit síly. Bude to extrémně vyrovnaná bitva.

Před týdnem jste z Hradce odjížděli po vypjatém závěru za stavu 0:2 na zápasu, od té doby už pouze vítězíte. Co vás takto nakoplo?
Řekl bych, že zlom přišel v druhém zápase. Zbytečně jsme se nechali vylučovat, byli jsme nedisciplinovaní. Nakoplo nás to a ukázalo nám to cestu, jakou jít. Musím poděkovat klukům, že si to všichni vzali k srdci. Každý dodržujeme, co jsme si řekli, a bojujeme jeden za druhého.

Hrát se bude už od 11 hodin. Zažil jsi někdy podobný režim?
No, možná někdy ve čtvrté třídě? (smích) Už jsem ale hrál třeba od jedné nebo tak. Až vstoupíme na led, nebudeme řešit, kolik je hodin. Prostě začíná zápas a tím to hasne. Hlavní bude dobře se najíst. Vlastně ani nevím, kdy by to mělo být, když hrajeme takhle brzy. (úsměv)

Namísto dopoledního rozbruslení vás pak bude čekat rovnou zápas…
To ani není taková překážka. Spíš je to opravdu o tom doplnění energie, pořádně se ve správný čas najíst a tak. Máme ale velmi dobrý realizační tým, který nám řekne, co a jak. Určitě nám poradí, jak k tomu dopolednímu zápasu přistoupit.

Může tento netradiční čas hrát někomu do karet?
Nemyslím si, že by to mohla být pro jeden nebo pro druhý tým výhoda. Pokud chceme uspět a postoupit, musí nám být úplně jedno, v kolik hodin hrajeme. Prostě musíme tenhle zápas zvládnout.

Lukáš Derner s růžovým zátiším

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit