Bílí Tygři Liberec

Lukáš Derner o nadcházejících utkáních: První zápasy budou hodně náročné kondičně i herně

Date of publication Author Adéla Růžičková

Liberec – Po měsíci vyrazili Tygři opět na led liberecké Home Credit Areny. Hráči měli společný trénink a všichni vyhlížejí blížící se zápasový maraton, který se rozběhne pondělním domácím zápasem proti Olomouci. „Každý se těší až zápasový kolotoč opět začne. Doufám, že to vydrží co nejdéle,“ přeje si liberecký bek.

Co se dělo v pauze, když jste nemohli hrát?
Hledaly se různé varianty, jak se dál připravovat v nastalých obtížných podmínkách. Čekali jsme, co se bude dít, jestli se uvolní opatření. Vedení se snažilo najít prostor za hranicemi, kde by se dalo trénovat, ale možnosti byly omezené.

Jak ses připravoval během měsíční přestávky?
Trénovali jsme po skupinách venku, jezdili na kolech nebo rotopedech. Kondiční trenér udělal maximum, abychom se udrželi v kondici.

Jaké byly tvé pocity na ledě, na který ses mohl po delší odmlce znovu postavit?
Doba, po kterou jsem nebruslil, byla dlouhá, proto to bylo o trochu horší. Led se nedá ničím nahradit, takže máme pár dní, abychom se připravili na nadcházející zápasy. Po shlédnutí rozpisu utkání, si myslím, že se do formy dostaneme.

Co by měl obsahovat trénink do restartu extraligy? Nabírání kondice nebo spíše trénování techniky?
Důležité je dostat se do kontaktu s pukem, něco nabruslit na ledě. Kondice bylo dost, teď se věnovat bruslím, hokejce, kotouči a hernímu systému. Během týdne se dostaneme do tempa a v pondělí budeme připraveni.

Jak jste natěšeni na nadcházející zápasy?
Doba, kdy jsme nehráli byla dlouhá. Každý se těší až zápasový kolotoč opět začne. Doufáme, že to vydrží co nejdéle.

Program zápasů bude velmi nabitý. Nevadí to?
Lepší, než aby to bylo rozkouskované jako na začátku extraligy. Hrálo se a nehrálo. Myslím, že přerušování spoustě hráčům nevyhovovalo. První zápasy budou hodně náročné, jak kondičně, tak i herně. Utkání následují po sobě a hráči se rychle dostanou do určitého tempa, bude to lepší než předchozí zastavování extraligy.

Nevadí, že budeš před každým zápasem testován?
Chci hlavně hrát, opatření a testování každý skousne. Extraliga byla přerušena na měsíc a každý uvítá, když se bude hrát a udělá pro to maximum.

Hrát se bude bez diváků. Jak je to pro tebe podstatné?
Lidé budou mít nějakou zábavu, když musí být doma. Můžou se na hokej podívat v televizi, poslechnout v rádiu. Myslím si, že hokej fanouškům chyběl a nám také. Budeme si muset zvyknout, že budeme hrát bez diváků.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král