Bílí Tygři Liberec

Lukáš Krenželok: Že nám stačí dva body? Chceme prostě vyhrát!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Lukáš Krenželok si moc dobře pamatuje šestnáctifinále Ligy mistrů 2015/16, kdy právě Davos vyřadil Bílé Tygry v osmifinále. Nyní se stejnému soupeři postaví znovu. “Asi jsme tehdy měli přehnaný respekt. Ale přesvědčili jsme se, že se s nimi dá hrát. Chceme zvítězit,” hlásí zkušený útočník.

Váš současný program je velmi nabitý. Patříš mezi hráče, kteří mají rychlý sled zápasů rádi?
Když jedou nohy v plném režimu, je to lepší. Nerad na zápasy čekám. Tělo si pak na celý rytmus lépe čeká. Vždy mi to vyhovovalo, tak uvidíme zítra, jestli se to s přibývajícím věkem nějak nezmění. (úsměv)

Opět se představíte v Lize mistrů. Je tato soutěž oproti extralize odlišná?
Hraje se jiným stylem. Přijde mi to jako takový jiný hokej. Důraz se tolik neklade na obranu, navíc se se soupeři zas tolik neznáte, jako v extralize. Je to velké zpestření sezony.

Patříš mezi hráče, kteří pamatují vaše souboje s Davosem z předminulé sezony. Jak na dvojzápas s tímto týmem vzpomínáš?
Nezvládli jsme první třetiny. Vždy na nás vletěli a my jsme se s tím nesrovnali. Potom jsme s nimi už hráli vyrovnané utkání, možná jsme i byli lepší… Asi jsme k nim měli přehnaný respekt, kdo ví. Tehdy jsme měli takové očekávání, že přijede Davos a bude to něco extra, ale pak jsme se přesvědčili, že se s nimi dá hrát. Snad se tentokrát nezalekneme a začneme hrát hned od začátku.

Lukáš Krenželok v obležení

K postupu vám stačí získat ve dvou zápasech dva body. Počítáte s tím?
Nevím, jestli to někdo vůbec řeší, ale já to rozhodně v hlavě nemám. Chceme vyhrát každý zápas. Nemůžeme počítat, že stačí dvakrát prohrát v prodloužení nebo tak něco. Dnes jdeme na led s cílem prostě zvítězit!

V extralize se vám příliš nevedlo, nicméně v neděli jste si připsali důležitou výhru nad Pardubicemi. Má podle tebe vyšší cenu, než klasické vítězství?
Rozhodně. Každá výhra a každý bod mají svou cenu. Když se podíváme na tabulku, každý bod hraje roli. A Pardubice byly pod námi, takže kdybychom to nezvládli, dostali bychom se do hrozně těžké pozice. Teď potřebujeme vítězit dál, udělat nějakou sérii a posunout se tabulkou nahoru. Snad nám v tom pomůže i zápas s Davosem, který nás může psychicky zvednout.

V neděli jste poprvé po hodně dlouhé době nehráli s Petrem Jelínkem ve stejné formaci. Jaké to bylo?
To je zkrátka hokej. Když se podíváme po extralize, snad jen tady v Liberci se nám složení formací skoro nemění. Asi bylo na čase to trochu rozhodit. Pomohlo to, Petr dal dva góly a splnilo to svůj účel. Nehráli jsme tak jednoduše, předržovali jsme puky, chtělo to nějaký impulz. Ale v pondělí už jsme zase trénovali spolu.

Tlačenice po vhazování

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit