Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil: Dvanáct gólů ve dvou zápasech? Musíme se od toho odrazit!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Od svého příchodu do Liberce se stal ofenzivním lídrem. V 22 zápasech posbíral Marek Kvapil 27 bodů a je tak druhým nejproduktivnějším Tygrem. Nyní se znovu postaví proti svému bývalému týmu, proti němuž v této sezoně pokaždé skóroval. “Je to trochu speciální, ale na přípravě to nic nemění. Chceme prostě vyhrát,” usmívá se zkušený útočník.

Je pro tebe zápas s Kometou něčím zvláštní?
Trochu speciální to samozřejmě je, ale zase se na něj nepřipravuji jinak, než obvykle. Sice se těším, je fajn zahrát si proti svému bývalému týmu, ale v současné chvíli hlavně potřebujeme body.

Bereš zápas také jako reprízu loňského finále?
To už v téhle chvíli není podstatné. Přeci jen je to už celkem dávno, oba týmy se za tu dobu trochu proměnily. Možná to je repríza finále pro novináře, ale my to tak nebereme.

Poslední zápasy vám vyšly na jedničku, celkem jste si z nich odnesli skóre 12:1. Nakopl vás k tomu tlak, který na vás vytvořila situace v tabulce?
Tabulku sledujeme, moc dobře víme, jak na tom jsme. Teď se nám povedlo nastřílet nějaké góly a získali jsme šest bodů, ale podle mě jsme podobným stylem hráli i předtím. Jen tomu chyběla úspěšnější koncovka. Doufám, že se teď od povedených dvou zápasů odrazíme. Roman Will nás drží, můžeme se o něj opřít. Když se to vše sejde, můžeme znovu uspět.

Co za vaším střeleckým probuzením stálo?
Zkrátka to tak vyšlo. Ony kolikrát rozhodují maličkosti. Když máte trochu štěstí a rázem vedete 2:0, hraje se vám potom už mnohem lépe. Najednou nám to tam napadalo, ani jsme nevěděli jak. Góly jsme dávali i ze šancí, které jsme doteď neproměňovali. Asi to opravdu bylo o té pohodě.

Třeba právě zápas se Zlínem se přitom mohl vyvíjet úplně jinak, v první třetině měl soupeř velké šance.
Je to tak. Roman nás několikrát podržel. Je chyba, že soupeře pustíme do takových tutovek. Klidně mohli dát jeden dva góly oni a celé by se to vyvíjelo jinak. Naštěstí je Roman vychytal. Od druhé třetiny už jsme měli zápas pod kontrolou.

Souhra Kvapil-Bakoš opět zafungovala

I přes získaných šest bodů se vám nepodařilo proniknout do elitní desítky. Jak se ti na tabulku dívá?
Moc se v tom nesmíme pitvat. Víme, že týmy kolem nás vyhrávají. Není to tak, že bychom si zkrátka šli zahrát zápas s tím, že to nějak dopadne. Ale zase se tou tabulkou nenecháváme svázat. Máme to ve svých rukou. Musíme zabrat, abychom nakonec mohli sezonu zakončit úspěšně. Jak si povedou ostatní týmy, to stejně nemůžeme ovlivnit. Hlavní je se plně koncentrovat na zápas. Nemůžeme myslet na to, jak by asi tak vypadala tabulka, kdyby to dopadlo tak a tak.

Doma i nadále pravidelně bodujete, na rozdíl od venkovního prostředí. Jsou pro vás zápasy v Home Credit Areně tak výraznou výhodou?
Zdá se, že ano. Doma nám to jde úplně jinak. Venku hrajeme kolikrát stejně, ale jako by se k nám nechtělo přiklonit štěstí. Není to tak, že bychom venku hráli hrozně a doma naopak skvěle. Zatím si to prostě vždy sedlo takto. Pořád se to ale může všechno otočit.

Po Litvínovu a Zlínu vás čeká rozjetá Kometa. Jak výrazně jiný soupeř to bude?
Každé body jsou stejně cenné. Jestli je vybojujete proti Jihlavě nebo proti Plzni, na to se na konci sezony nikdo nekouká. Pro nás to nebude o moc jiný zápas. Jdeme do něj jednoduše s tím, že chceme tři body.

Pomohly vám dvě výrazné výhry po psychické stránce?
Určitě ano. Bylo to vidět už v pondělí na tréninku. Najednou nám při střelbě lítaly puky do víka, v kabině byla také nějaká sranda. Jestli nám to pomůže i do zápasu, to se uvidí proti Brnu.

Radostné gesto Kvapila

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit