Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil: S takovými výkony půjdeme tabulkou nahoru

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Poprvé se postavil proti svým bývalým spoluhráčům a hned se stal hrdinou. Gólem na 4:3 Marek Kvapil rozhodl o osudu utkání s Brnem. "Je to super, ale kdybych dal gól v jakémkoliv jiném zápase, měl bych z něj stejnou radost," říká posila Tygrů.

Jak náročná pro vás byla třetí třetina, kdy jste ztratili slibný náskok?
Bylo to velmi těžké. Sice jsme ve třetí třetině vedli už o dva góly, ale místo abychom se uklidnili, dostali jsme dvě rychlé branky a museli jsme se strachovat. Naštěstí to dopadlo s pozitivní tečkou pro nás.

Zatímco vy jste se na branky nadřeli, sami jste inkasovali velmi lacino. Jak náročné je se s takovým vývojem vyrovnat?
Občas to tak bývá. Jaro Janus předtím pochytal celou řadu obrovských šancí. Kdybychom z nich inkasovali, mohlo to být celé úplně jinak. Musíme se na to každopádně soustředit, abychom už podobně laciné branky nedostávali.

Co v takové situaci, kdy soupeř velmi lacino srovná, může tým vůbec dělat?
Museli jsme hrát pořád stejně. Kdybychom nějak polevili, kdo ví, jak by to dopadlo. Nakonec jsme dali šťastný gól, puk se ke mně odrazil od nohy gólmana, ale i takové branky jsou potřeba, když chcete uspět.

Bílí Tygři jsou v tuto chvíli jedním z nejčastěji inkasujících týmů v extralize. Má to podle tebe nějaký zjevný důvod?
Jestli to má nějakou konkrétní příčinu, to nevím. Kometa má dobrý tým a nikdo asi nečekal, že ubráníme zápas s nulou. Celý zápas hrajeme zodpovědně, potom nám tam proskáče puk brankovištěm a dostaneme z toho zbytečný gól... Asi se v takových momentech musíme víc soustředit.

Marek Kvapil při rozbuslení

Utkání nakonec rozhodla tvá branka. To tě jistě jako bývalého hráče Komety těší?
Bylo to super. Hlavní je ale to, že se vyhrálo. Ve finále je jedno, jestli to byla Kometa nebo kdokoliv jiný, podstatné jsou tři body. My teď musíme bodovat. Gól Kometě byl samozřejmě určitým způsobem speciální, ale kdyby byl proti někomu jinému, také bych byl rád.

Dařilo se celé vaší lajně, připsal sis i gólovou asistenci. Znamená to, že už se s týmem sehráváš?
Mně se tu celkově hraje velmi dobře. Máme dobrý systém, rozumím si i se spoluhráči v lajně. Snad to bude pokračovat i nadále úspěšně. Funguje nám to, góly dáváme, ale od toho tady jsme.

Ve druhé třetině jste přišli s parádní akcí v přesilové hře. Byla nacvičená?
Trenéři přišli, něco nám u videa řekli. Ukázali jsme si, jak v první třetině Brno bránilo přesilovky, a řekli jsme si, jak na to. Pak jsme z toho hned ve druhé třetině dali góla. Evidentně to pomohlo. (úsměv)

V tabulce jste poskočili do elitní desítky, rozdíly jsou však jen minimální a držíte se na dostřel pouhého bodu za sedmou Spartou. Cítíte v takto natěsnaném pořadí o to větší tlak?
Je to našlapané. Všechny týmy kolem nás jsou pod tlakem, skoro ve stejné situaci. Musíme se soustředit především na sebe. Pokud budeme makat tak, jako proti Brnu nebo proti Spartě, pak se o nás nebojím. Měli bychom jít nahoru. Marek Kvapil při rozbuslení

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit