Bílí Tygři Liberec

Marek Kvapil: Současné umístění Tygrů neodpovídá jejich kvalitě

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zkušený útočník Marek Kvapil nad Bílými Tygry ještě v minulém ročníku triumfoval ve finálové sérii play-off, nyní se stal čerstvou posilou týmu. "Tak už to někdy bývá, ani jsem si moc narážek nevyslechl," říká dvaatřicetiletý forvard, který poslední měsíc strávil čekáním na angažmá.

Po dlouhé pauze jsi s Tygry po reprezentační přestávce konečně vyjel na led. Byl jsi natěšený?
Zhruba měsíc jsem nehrál, takže jsem už byl hlavně docela nervózní. Led mi hrozně chyběl. Jsem moc rád, že jsem se nakonec s Tygry dohodl. Je to kvalitní klub se skvělým zázemím, vše okolo něj je na té nejvyšší úrovni.

Kdy ses o zájmu Bílých Tygrů dozvěděl?
Agent mi informace sděloval postupně. Dozvěděl jsem se to vlastně tak přibližně před dvěma týdny, kdy už to začalo být trochu konkrétnější.

Měl jsi i nějaké jiné nabídky?
Cizina ve hře sice byla, ale nešlo o nic, kvůli čemu bych se chtěl zase někde protloukat. Raději jsem volil návrat do Čech. Proběhlo i nějaké jednání s Kometou, ale já chtěl změnu.

Co tě k příchodu do Liberce vedlo?
Bylo toho víc. Už jenom to, jakým způsobem celá organizace funguje. Zázemí má opravdu na špičkové úrovni. V minulých letech navíc bylo vidět, že z toho pramení i úspěchy. Navíc je tu hezké město. Byla to souhra mnoha faktorů.

Podepsal jsi tříletou smlouvu. Znamená to ve 32 letech tvůj definitivní návrat do Čech?
Žádná zadní vrátka připravená nemám. Snad mě nevyhodí. (úsměv) Věřím, že v Liberci smlouvu dodržím a budu tu celé tři roky.

Nezviklalo tě ani to, že se Tygrům v této sezoně příliš nedaří?
Nevidím v tom nějaký velký problém. Přeci jen jsem sledoval poslední zápasy Bílých Tygrů. Hrají výborný hokej. Že jsou teď v tabulce dole, to podle mě vůbec neodpovídá tomu, jakou má tým kvalitu.

Přicházíš jako zkušený kanonýr. Počítáš s tím, že tuto nálepku provází určitý tlak?
Žádný tlak si nepřipouštím. Je mi jasné, že se ode mě něco očekává, ale na to se snažím nemyslet. Prostě dělám to, co je moje práce. V každém střídání jdu do hry s tím, že chci týmu co nejvíce pomoct.

Už víš, s kým budeš nastupovat v jedné formaci?
Spoustu kluků tu už znám, třeba z národního týmu, s Lukášem Krenželokem jsem zase hrál ve Vítkovicích. Nějaké varianty sice ve hře jsou, ale ještě na tréninku zkoušíme různé možnosti. Uvidíme, vedle koho se v zápase objevím.

Poprvé bys měl do zápasu naskočit už ve středu proti Spartě. To bude pěkně ostrá premiéra...
Na zápas se moc těším. Utkání se Spartou bývají velmi prestižní, ale pro mě je to hlavní to, že po tom dlouhé čekání konečně opět naskočím do zápasu. Doufám, že mi premiéra vyjde, ať to ze mě spadne.

Co vlastně vedlo k tvému konci v Chabarovsku, kde jsi sezonu načal?
Sám nevím. Bylo to tam takové složité. Už od prvního zápasu jsem se necítil příliš dobře a postupně se to jen čím dál víc stupňovalo. Nedokázal jsem to zlomit. Zkrátka to tam nevyšla, tak to občas v hokejovém životě bývá.

Strávit měsíc bez hokeje uprostřed rozjeté sezony, to asi nebyl příjemné, že?
Musím říct, že jsem ještě něco takového uprostřed sezony nezažil. Vlastně jsem snad ani nikdy nebyl takhle dlouho zraněný. Bylo to velmi nepříjemné.

Jak jsi tuto dobu trávil?
Snažil jsem se trénovat alespoň individuálně, kvůli kondici. I když abych se přiznal, první týden jsem především odpočíval, poté už jsem začal chodit na led. Čekal jsem, jestli přijde nějaká nabídka. Nakonec se to protáhlo na měsíc, ale zase se teď cítím odpočatý a především natěšený, až zase naskočím.

Věříš, že by tě angažmá v Liberci mohlo katapultovat zpět do národního týmu?
Reprezentace, to teď nemá cenu příliš řešit. Jistě, bylo by to lákadlo, ale ještě jsem neodehrál v Liberci jediný zápas. Uvidíme, jak se mi bude dařit. Do té doby nemá smysl se o nároďáku bavit.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Zažijte finálový víkend! Vstupenky na světový šampionát jsou stále k dispozici

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit