Bílí Tygři Liberec

Marek Schwarz a Jan Ordoš opouští liberecké Bílé Tygry

Date of publication Author Klub

Liberec - Dvě známé osobnosti kádru Bílých Tygrů končí k dnešnímu dni své liberecké angažmá. S tygřím dresem se loučí brankář Marek Schwarz a útočník Jan Ordoš. Oba hráči patřili do mistrovského kádru Bílých Tygrů, který v roce 2016 zvedl nad hlavu Pohár T.G. Masaryka.

Schwarz, kterému končí v Liberci smlouva, měl od Tygrů novou nabídku, ale nakonec upřednostnil jiné extraligové působiště. Jan Ordoš měl kontrakt platný do 30. 4. 2021, nicméně vedení libereckého klubu požádal o uvolnění do zahraničí. V další sezoně tak okusí angažmá ve švédské nejvyšší soutěži.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Loučíme se se dvěma strůjci velkých úspěchů naší organizace v posledních letech. Honza Ordoš se bude snažit prosadit ve švédské nejvyšší soutěži a já doufám, že se mu to podaří. I nadále však zůstává budoucností našeho klubu. Marek Schwarz se výrazně podílel na mistrovském tažení, speciálně pak ve finálové sérii se Spartou. Sám se rozhodl změnit angažmá a hokejově se stěhuje blíže svému domovu. Oběma přejeme vše dobré do jejich další kariéry.“


Marek Schwarz působil u Bílých Tygrů Liberec od sezóny 2012/2013. Po zisku titulu v roce 2016 zkusil angažmá v mezinárodní EBEL lize, kde hájil barvy Znojma a do Liberce se znovu vrátil až v sezóně 2018/2019. V pozici brankářské dvojky kryl záda Romanu Willovi a Dominku Hrachovinovi, ale v důležitých chvílích byl připraven, a i on Bílým Tygrům dopomohl k zisku Prezidentských pohárů s pořadovým číslem 5 a 6. Celkem odchytal čtyřiatřicetiletý brankář v barvách Bílých Tygrů 87 zápasů, ve kterých si připsal 9 čistých kont.

Liberecký odchovanec Jan Ordoš zůstával věrný Bílým Tygrům v rámci celé své dosavadní extraligové kariéry. Za pět let šikovný útočník posbíral s libereckým týmem 1 mistrovský titul, dvě stříbrné medaile a 4 Prezidentské poháry pro vítěze základní části extraligy. Svými výkony si liberecký talent řekl i o pozvánku do reprezentace. Za Bílé Tygry odehrál stále teprve třiadvacetiletý Ordoš celkem 256 zápasů. Je autorem 44 branek a 39 gólových asistencí.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit