Bílí Tygři Liberec

Mário Bližňák: Rozhodly přesilovky a oslabení. Musíme zlepšit hru v obranném pásmu!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Plzeň/Liberec - Tygři poprvé v sérii padli, plzeňské Škodě podlehli 3:6. „Zápas opět rozhodovaly přesilové hry a oslabení. Věděli jsme, že to bude velmi těžké. Chtěli jsme ustát začátek, jenže to se nám nepodařilo," prozradil na úvod Mário Bližňák.

V neděli přišla první prohra v sérii. Jak bys zápas popsal?
Věděli jsme, že to bude velmi těžké. Chtěli jsme ustát začátek, jenže to se nám nepodařilo. Následně jsme se vrátili zpět do zápasu a bylo to velmi vyrovnané. Rozhodly přesilovky a oslabení.

Co bylo oproti domácím utkáním jinak?
Plzeň musela vyhrát, tušili jsme, že na nás vletí, což se potvrdilo. Spoléhali se na plnou hlavu, diváci je tlačili dopředu. My se ale musíme soustředit hlavně sami na sebe. Není na nich, jak budou hrát, ale na nás, jak budeme my. Dovolili jsme jim příliš mnoho příležitostí a šancí. To musíme zlepšit, potom to bude dobré.

„Jde o vše! Poučíme se z toho, zítra je nový den"

Padlo hned devět branek a oba celky předváděly velmi ofenzivní hru. Takhle by se asi nedal popsat klasický zápas play-off, že?
Jde o vše. Mají v nohách víc zápasů než my, během druhé třetiny jsme si vytvořili větší tlak. Při hře 5 na 5 jsme se drželi na kotouči, poté ale přišly oslabení a přesilovky, takže se to trochu rozhodilo. Za stavu 4:3 pro domácí jsme měli nějaké šance, jenže Plzeň využila početní výhodu. Poučíme se z toho, zítra je nový den a nový zápas.

Je pro tebe série s Plzní vzhledem k tvému působení na západě Čech pikantnější? Jak jsi vnímal návrat do Home Monitoring Arény?
Určitě je pro mě speciální, ale o to nejde. Je jedno, kdo proti nám stojí, soustředíme se na svůj hokej a chceme postoupit. Od půlnoci je nový den, zápas i tým.

„Když budeme hrát svou hru, nebojím se o to, že bychom neuspěli"

V pondělí přijde dost možná zlomový zápas série. Je prohra velkou komplikací?
Přijeli jsme si do Plzně alespoň pro jedno vítězství. Je to 2:1 a zítra musíme vyhrát. Chceme jet domů za stavu 3:1. Musíme zlepšit přesilovky, oslabení i hru v obranném pásmu. Musíme hrát svoji hru. Když budeme, nebojím se o to, že bychom neuspěli.

Zamyšlený Mário Bližňák na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit