Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš: Snad jsme se konečně střelecky probudili

Date of publication Author Dominik Jakubec, Jan Čermák

Göteborg - Martin Bakoš má v Lize mistrů střeleckou formu, jaká se hned tak nevidí. Devět gólů v sedmi odehraných zápasech zároveň podtrhuje tím, že se prosadil v každém duelu, do nějž naskočil. "Jsem vděčný za každý gól," hlásí skromně slovenský forvard.

Postoupit přes Frölundu, tím spíš po takovém výkonu, to je jistě velký úspěch?
Je super, že jsme takový zápas zvládli. Šli jsme do něj skoro rovnou z letadla, takže jsem docela cítil těžké nohy, ale ustáli jsme jejich nápor a také jsme sami přidali góly. Trefili se nám tři beci, to týmu vždy pomůže. V závěru jsme je dotáhli a v prodloužení dokonali postup.

Může vám úspěch v Lize mistrů pomoci také v extralize?
Věřím, že ano. Říkal jsem to už před dvojzápasem s Frölundou, že nám taková konfrontace může pouze pomoct. Střelecky jsme se chytili, začal nám dávat góly Laky nebo další. Osobně jsem během zápasu s Frölundou z týmu cítil, že gól může dát kdokoliv, což je důležité.

Opět ses prosadil. Stále tak platí, že jsi dal gól v každém letošním zápase CHl. Kde se v tobě taková bilance bere?
Já opravdu nevím. Možná to bude tím, že jde do zápasu člověk trochu uvolněnější. Naopak v extralize se mi tolik nedaří a když pak člověk na sebe tlačí, že to musí prolomit, má to často opačný efekt. Třeba to je tím. Ale jsem vděčný za každý gól.

Vidíš v koncovce týmu výrazné zlepšení?
Snad ano. Cítím, že si celý tým začal věřit. V koncovce jsme uvolněnější, což na naší hře bylo znát. Když si pak věříte, góly vám tam začnou padat. I když jsme byli v horší situaci, stále jsme šli úspěchu naproti a teď se nám to postupem alespoň trochu vrátilo.

Martin Bakoš vymetl šibenici

Hned několikrát už to vypadalo, že se Frölundě podaří odskočit, vždy jste se ale vrátili do zápasu. Je postup o to cennější?
Jednoznačně. Frölunda dvakrát vyhrála Ligu mistrů. Stále je dotahovat je nesmírně těžké, ale stejně jsme se s tím popasovali. Všichni tomu prostě věřili, šli si za gólem. Nakonec jsme je vyřadili.

Kam až může podle tebe váš tým dojít?
To se těžko odhaduje. Myslím si, že nás čekají další náročné zápasy, tentokrát s Curychem. Opět musíme jít krůček po krůčku a uvidíme, kam to dotáhneme. Když budeme hrát takto, rozhodně máme šanci postoupit.

Nyní tě se slovenskou reprezentací čeká Německý pohár. Jak jsi na tom se silami?
S generálním manažerem Miroslavem Šatanem jsme se bavili, že mi dá jeden zápas volno, protože ví, že teď máme pořádně náročný program. Sice tam hned cestuji, ale v pátek pošetřím síly a naskočím až do sobotního zápasu. Osobně mám raději, když se hraje, než abych byl týden bez jediného utkání.

Oslava tria Bulíř, Bakoš a Lakatoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit