Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš nominován na olympijské hry!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V českém národním týmu si na olympijských hrách v Pchjongčchangu žádný ze současných Bílých Tygrů nezahraje, přesto náš klub nebude na tomto turnaji bez zástupce. Slovenský dres oblékne Martin Bakoš!

Bakošovo zařazení na olympijskou nominaci není přílišným překvapením. S osmadvaceti body za osm gólů a dvacet asistencí je nejproduktivnějším Bílým Tygrem v letošním ročníku hokejové extraligy, v hokejové Lize mistrů je dokonce nejlepším střelcem a dočkal se také nominace na nejužitečnějšího hráče CHL.

Ani v reprezentačním týmu není žádným nováčkem. Letos si zatím ve slovenském dresu zahrál dva duely, v nichž si připsal dva body za gól a asistenci. Startoval však také na mistrovství světa v roce 2016 a jako junior absolvoval v roce 2010 i juniorský šampionát. V seniorské reprezentaci zatím odehrál 37 zápasů, během nichž posbíral patnáct bodů.

Spolu s ním si v národním týmu zahraje dalších 13 hráčů z české hokejové extraligy. Kompletní zastoupení bude mít česká soutěž například mezi brankáři, za Slovensko budou chytat Ján Laco ze Sparty, Branislav Konrád z Olomouce a Patrik Rybár z Hradce Králové.

Tým se sejde 5. února v Bratislavě, v základní skupině se na olympijském turnaji tým trenéra Craiga Ramsayho utká se Spojenými státy, Ruskem a Slovinskem.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit