Bílí Tygři Liberec

Martin Bakoš se výrazně podílel na slovenském triumfu nad Rusy!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Hned úvodní den hokejového olympijského turnaje se urodilo pořádné překvapení. Slovenská reprezentace zaskočila tým z Ruska a zvítězila 3:2. Výraznou měrou se na tom podílel také dvoubodový Tygr Martin Bakoš.

Tým olympijských sportovců z Ruska, jak kvůli dopingovému skandálu zní oficiální název ruského mužstva na turnaji, je považován za největšího favorita na zlato. O to větší překvapení muselo sbornou v prvním utkání potkat. Vše se přitom v úvodu vyvíjelo podle jejich představ.

Už ve třetí minutě se trefil Prochorkin a v páté minutě to dokonce bylo už o dvě branky, když zvýšil Kaprizov. Slováci se ale nevzdali. Ještě v první třetině nejprve snížil Ölvecký a v závěru dvacetiminutovky přišel čas Martina Bakoše. Útočník Bílých Tygrů ukázal svou šikovnost, když svůj průnik vpřed zakončil přesnou ranou nad rameno brankáře Košečkina.

Tím ale překvapení nekončilo. Stav 2:2 vydržel po celou druhou třetinu, až se v té závěrečné v 48. minutě po Bakošově asistenci trefil Čerešňák. I přes závěrečnou snahu ruského týmu už Slováci o své vedení nepřišli a postarali se hned v prvním zápase o pořádné překvapení.

Nešlo ovšem o jediný nečekaný výsledek. Slovinsko ve druhém zápase skupiny B porazilo po prodloužení Spojené státy americké, což mimo jiné znamená, že se Bakošův tým ujal prvního místa ve skupině. Navázat na něj bude moci v pátek od 4:10, kdy se utká s USA.

Ve čtvrtek pro změnu do turnaje vstoupí také český tým s bývalými Tygry Birnerem, Řepíkem a Vitáskem. V 13:10 je čeká domácí tým z Jižní Korey. Budou stejně jako Slovensko úspěšní?

Martin Bakoš

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit