Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc: Postup? Obrovský úspěch pro celou organizaci!

Date of publication Author Dominik Jakubec, Jan Čermák

Göteborg - Kapitán Martin Ševc byl s 4 body jedním z hlavních strůjců postupu přes švédskou Frölundu. Nyní věří, že se od skvělého výkonu podaří týmu odrazit. "Tenhle počin nám může dodat sebevědomí," hlasí zkušený bek.

Postupu přitom v úvodu předcházel drtivý tlak Frölundy. Bylo ti v tu chvíli těžko?
Nevyvíjelo se to pro nás moc dobře. Všude jsme byli o krok, možná dokonce o dva pomalejší. Naštěstí jsme dostali pouze jeden gól a v první přesilovce jsme srovnali. Třetinu jsme dohráli 1:1 a pak už se to zlepšovalo. Ve druhém dějství to z naší strany sice nebylo kdovíjak geniální, ale už jsme se trošku zvedali. Musím samozřejmě uznat kvalitu soupeře, která je neskutečná, ale bojovností a konečně také proměňováním šancí jsme se dostali zpět do hry a v prodloužení jsme využili přesilovku. Pro celou organizaci je to obrovský úspěch.

Věříš, že se v sezoně začíná štěstí přiklánět na vaši stranu?
Doufám v to. Není to jenom o štěstí, hlavně tomu jdeme také naproti. Už v několika posledních zápasech v lize jsme si vedli mnohem lépe, v Chomutově jsme dali čtyři branky a doma pět. Cpeme se do předbrankového prostoru, tlačíme se tam. Neříkám, že jsou to krásné góly, ale i takové branky platí. Musíme se posunout a třeba pak přijde čas i na krásné góly.

Může být postup přes jeden z nejlepších týmů Evropy důležitým impulsem k dalším dobrým výkonům?
Věřím, že ano. Teď nás čeká volno, ale tenhle počin nám může dodat obrovské sebevědomí. Musíme si to přenést do dalších zápasů.

Připsal sis hned čtyři kanadské body. To tě jistě také těší?
Těší mě to, ale není to to nejdůležitější. Jde o týmový výkon, nehrajeme přeci tenis. Myslím si, že jsme podali skělý kolektivní výkon. A kanadské body... Hraju přesilovky, které jsme dnes hned třikrát využili, takže bych je sbírat měl. Je to zásluhou celé naší pětky.

Kdy se vlastně podle tebe zápas lámal?
Rozhodlo to, že jsme přežili první třetinu. Teprve jsme se rozkoukávali a byli pod tlakem, ale přesto skončila remízou. Tak to v hokeji je. V této sezoně se nám už několikrát stalo, že jsme soupeře přehráli, ale místo toho jsme inkasovali. Teď to bylo naopak.

Co je nyní v Lize mistrů vaším cílem?
Uvidíme. Od záčátku jsme říkali, že chceme hlavně postoupit ze skupiny a pak už půjdeme zápas od zápasu. Teď nás čeká Curych, jsme ve fázi, kdy se nedá mezi soupeři vybírat. Ale naším cílem bude samozřejmě postoupit!

Martin Ševc zdraví Joela Lundquista

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit