Bílí Tygři Liberec

Martin Ševc: Zabít kapra? To bych nezvládl

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Vánoční svátky, to je pro většinu lidí především období klidu a pohody. Ne tak ovšem pro hokejisty. Vždyť už na druhý svátek vánoční čeká naše hráče zápas s Chomutovem. “To k hokejovému životu patří,” říká kapitán Bílých Tygrů Martin Ševc.

Může si vůbec hokejista v klidu užít Vánoce?
Bohužel je to tak v Česku běžné, že se přes Vánoce hraje nejvíc zápasů. Lidé mají volno a tedy i čas chodit na hokej. Prostě to k tomu patří. Sobotu 23. prosince jsme ještě strávili tréninkem, Štědrý den jsme měli volný a další den už jsme jeli znovu naplno.

Pamatuješ si ještě, kdy sis naposledy užil svátky klidu a míru?
Abych řekl pravdu, už moc ne. Ale je pravda, že když jsem byl v zahraničí, mívali jsme třeba i čtyři nebo pět dní volna. Tolik se to tam neřešilo, během Vánoc se nehrálo a měli jsme delší volno. Nicméně tam jsme je trávili pouze v nejužším rodinném kruhu, protože jsme byli daleko od zbytku příbuzných.

Takže jste během volna ze Švédska nelétali na Vánoce domů?
Domů jsme ani nelétali, protože moc spojů během svátků nelétá. Nebyla moc šance se nějak rozumně dostat do Čech a pak zase zpět. Byli jsme opravdu jen v tom nejužším kruhu, ale i to mělo svoje kouzlo.

Jaké tradice se dodržují u Ševcových doma?
Ty hlavní jsou jasné, jako třeba vánoční stromek, dárky a podobně. Na Štědrý den máme hlavně takovou tu rodinnou pohodu. Ráno a dopoledne často teprve strojíme stromek, potom si dáme oběd a jdeme se projít k Labi. Vezmeme nějaké suché rohlíky, nakrmíme kačeny, prostě se jdeme vyvětrat. Potom už vše směřujeme ke štědrovečerní večeři, do toho koukáme na pohádky.

Kapitán domácích Martin Ševc

A poté přijde Ježíšek…
Přesně tak. Kvůli dětem začínáme s večeří trochu dřív, aby bylo více času na rozbalování dárků a hlavně aby si s nimi mohly také trochu pohrát. (úsměv)

Jíte tradičního kapra s bramborovým salátem?
U nás moc nejsme na ryby, takže kapra nemíváme. Když už, tak si spíš dáme lososa. Dá se říct, že ten bývá pouze pro mě. Vloni u nás byla manželky rodina, takže jsem byl na rybu úplně sám. Letos s námi pro změnu budou moji rodiče, takže si táta nejspíš dá se mnou. Jinak je to vyloženě o salátu s řízkem.

Takže asi v rámci tradic nemíváte kapra ve vaně?
U nás by nejspíš plaval do dalšího roku, protože by ho nikdo nesnědl. No a vlastně ani nevím, kdo by ho zabíjel, protože na to také moc nejsem.

Stíháš uprostřed rozjeté sezony shánět dárky pro své nejbližší?
Musím se přiznat, že dárky moc nezařizuji. Vše bývá na manželce, která je kupuje dost dopředu. Nemá moc ráda ten shon před Vánoci, kdy všichni shánějí vše na poslední chvíli. Začíná kolikrát už v září, týden před Štědrým dnem už býváme připraveni.

Co si vlastně profesionální hokejista přeje najít pod stromečkem?
Hlavně si přeji zdraví pro celou rodinu. To je to nejdůležitější, bez čeho se nikdo z nás neobejde.

Bulíř s Ševcem v dobré náladě

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit