Bílí Tygři Liberec

Matěj Pekař s Kryštofem Hrabíkem už jsou zpátky v zámoří. Zabojují o NHL?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Do sestavy Bílých Tygrů se v závěru roku 2020 zařadili Matěj Pekař a Kryštof Hrabík. Oba útočníci se "doma" udržovali v herním tempu před startem zámořských soutěží. Teď už jsou ale zpět v Americe, kde vyhlížejí začátek AHL.

Matěj Pekař rozehrál ročník v prvoligových Benátkách nad Jizerou, kde se mu bodově dařilo. V devíti utkáních si připsal bilanci 2+7 a měl velkou zásluhu na skvělém vstupu naší farmy do sezóny.

Od začátku prosince už Pekař nastupoval za Bílé Tygry. V jejich dresu odehrál celkem 13 duelů a ke třem asistencím přidal také premiérovou extraligovou branku. V domácím zápase s Litvínovem se dokonce blýskl populárním hattrickem Gordieho Howea! Mladý útočník už je za mořem, kde se chystá na začátek AHL. Pekař bude hájit barvy týmu Rochester Americans, farmy Buffala Sabres.

Matěj Pekař v akci

Podobný scénář nabrala i sezóna Kryštofa Hrabíka. Urostlý forvard nejprve zářil v Benátkách, kde ve 12 střetnutích zapsal hned 14 bodů (6+8) a web hokej.cz ho dokonce zařadil do zářijového All-Stars týmu Chance ligy.

Na přelomu listopadu a prosince se Hrabík zabydlel v sestavě Liberce. Za Tygry odehrál 17 zápasů, v nichž o sobě dal vědět jednou brankou (rovněž první extraligovou) a jednou gólovou přihrávkou. Na dobré výkony na českých kluzištích se bude snažit navázat také v San Jose Barracuda, farmářském celku San Jose Sharks.

AHL počítá s tím, že koronavirem komplikovaný ročník rozehraje 5. února. Místo 31 mužstev se ho ale kvůli aktuální situaci zúčastní pouze 28.

Kryštof Hrabík si kryje puk

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit