Bílí Tygři Liberec

Michal Birner: Spoléháme více na týmový výkon než na silné individuality. Každý hráč je důležitý

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V den, kdy byl oznámen jeho comeback do reprezentace, zazářil Michal Birner v utkání s Hradcem Králové jako letos už tolikrát. K výhře nad Východočechy přispěl zkušený matador třemi body a potvrdil svou pozici nejproduktivnější šelmy v letošním extraligovém ročníku. „Byl to play-off hokej,“ měl jasno navrátilec do národního týmu bezprostředně po zápase.

Jak bys zhodnotil vydřenou výhru nad Hradcem?
Týmové vítězství. Všichni kluci, kteří nastoupili, odvedli maximum pro tým. Každý se podřídil tomu, abychom udělali tři body. A to se povedlo, takže jsme maximálně spokojení.

Pomohl vašemu střeleckému sebevědomí zápas s Litvínovem?
Jsme soudní. Víme, že letos na papíře třeba nemáme takovou sílu jako Sparta, Třinec nebo Pardubice, takže sázíme hodně na týmový výkon. Je jedno, jestli vyhrajeme 2:1 nebo 6:1. Samozřejmě ten výsledek 6:1 v Litvínově byl hezký. Na psychiku je dobré, že když vedete 10 minut před koncem takovým rozdílem, víte, že je rozhodnuto a že se nemusíte bát do posledních vteřin.

K týmovému výkonu je letos hodně důležitý příspěvek mladších hokejistů. Jak, jako jeden ze zkušených, vnímáš přínos těchto hráčů?
Museli do toho skočit rovnýma nohama. Někteří důležití kluci se nám zranili a někdo nás zase opustil. Tohle je teď tým, jaký máme. Klobouk dolů před nimi. Hrají na svém maximu a odvádějí skvělou práci. Každý je důležitý, ať už hraje ve čtvrté lajně nebo je to náš bek číslo jedna. Musíme letos spoléhat více na týmový výkon než na silné individuality.

S Hradcem to bylo hodně urputné. Je to signál toho, že play-off se blíží?
Říkali jsme si už před utkáním v Pardubicích, že teď už těch zápasů moc není. Speciálně teď hrajeme často s týmy, které jsou kolem nás v tabulce. Tyhle zápasy budou rozhodovat o tom, kdo se do té čtyřky dostane a kdo ne. Hradec měl sice slabší první třetinu, ale nakonec svoji kvalitu ukázal. Mají postavený mančaft na fyzickém hokeji. Je pravda, že to byl takový play-off hokej. Tohle a ještě možná v trochu větší míře nás bude čekat ve vyřazovacích bojích.

Jak se těšíš na reprezentační sraz?
Vůbec jsem o tom nepřemýšlel. Filip Pešán mě kontaktoval, jestli bych chtěl jet. Řekl jsem mu, že jestli budu zdravý, tak s tím nemám problém. Začnu se na to připravovat až po zápase s Boleslaví. Samozřejmě se těším, dlouho jsem tam nebyl. Čím je člověk starší, tak už s tím ani nepočítá.

Michal Birner ve slovní potyčcceMichal Birner ve slovní potyčce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit