Bílí Tygři Liberec

Michal Birner: Tygři splnili slib. Doufám, že se do Liberce někdy vrátím

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Během pondělního odpoledne byl oznámen odchod útočníka Michala Birnera do ruského celku Traktor Čeljabinsk. Pro šikovného forvarda nebude přestup vůbec jednoduchý. „Chtěl bych celé organizaci Bílých Tygrů poděkovat. Tým se mi vůbec neopouští lehce, ale je to pro mě možná poslední možnost zkusit KHL."

Při tiskové konferenci padla zmínka, že k přestupu došlo velmi rychle. Jak rychle?
V pátek pozdě večer mi zavolal agent. Poté se celá situace musela rychle začít řešit s Libercem. Důležité bylo vědět, jestli je vůbec přestup reálný a jestli se jím má cenu více zabývat. Ještě v sobotu ráno jsem si myslel, že nikam neodejdu. Nicméně po sobotním zápase jsem znal celou situaci a ještě jednou jsem došel za Filipem Pešánem. Poslední slovo bylo na něm a na panu Syrovátkovi. Jakékoliv rozhodnutí bych akceptoval. Jsem rád, že mi vedení odchod umožnilo. Chtěl bych organizaci poděkovat.

Do jaké míry hraje roli skutečnost, že v Čeljabinsku působí i Michal Řepík?
Roli to hraje velkou. Vedení Čeljabinsku nás sledovalo spolu na mistrovství světa a vědělo o mně. Jakmile se Traktoru uvolnilo místo pro dalšího cizince, okamžitě Michala Řepíka zpovídali, jakou smlouvu u Tygrů mám. Tím, že splnili podmínky Liberce, mi dali na vědomí, že o mě mají opravdový zájem, což chce každý hráč vědět.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Michal je skvělý hokejista i člověk. Jsem rád, že zaslouženě odchází do Ruska, byť je to pro nás velmi nepříjemné. Plníme slib. Přeji mu vše nejlepší do další sezóny. Po mistrovství světa jsem tušil, že se s ním budeme muset rozloučit, o to víc mi udělalo radost jeho setrvání v květnu. Chtěl bych ho hrozně mít v týmu, ale porveme se s tím a doufám, že budeme hrát stejně dobrý hokej jako vloni, a že ho bude hrát i Michal v Rusku."


Ještě nemáš v kabině úplně sbaleno, co ti poběží hlavou, až se budeš loučit?
Náš kout se nám v kabině trochu rozpadl. Jsou ve mně velké emoce, udělali jsme obrovský úspěch. Loňská sezóna byla nezapomenutelná. Hokej ale takovéto okamžiky přináší a doufám, že jsem zvolil správně. Plno fanoušků na mě bude naštvaných, ale doufám, že mě pochopí, a že se do Liberce jednou budu moci vrátit.

Michal Birner

Počítal jsi i s tou variantou, že vás trenér Filip Pešán nepustí?
Samozřejmě. Po celý květen jsem měl vyjednávání ve svých rukách, tak byla nastavená smlouva. Nicméně nyní klub měl veškerou kontrolu nad vyjednáváním. Liberec se ke mně zachoval velmi sériózně, protože splnil vše, co mi slíbil. To jen ukazuje, že je to velice silný klub a podle mě nejlépe fungující organizace v Čechách.

V sobotu jste sehrál svůj poslední duel v dresu Tygrů, mezitím vyjednávání probíhaly. Určitě jste měl možný odchod v hlavě. Jak jste se s prostředním loučil?
Máte pravdu. Skoro jsem v noci nespal, měl jsem přestupu plnou hlavu. Vůbec se mi v utkání nedařilo, poté mě Filip Pešán zvolil na nájezd, za což mu děkuji. Mohl jsem si naposledy užít gól za Tygry. Až se budu vracet, Liberec pro mě bude jednoznačně číslo jedna, protože jsem byl maximálně spojený s tím, jak to tady fungovalo a funguje. Jsem za úžasnou loňskou sezónu nesmírně vděčný.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit