Bílí Tygři Liberec

Michal Birner před Spartou: Musíme hrát na hranici našich možností

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři se již pilně připravují na semifinálový střet se Spartou, které se postaví po desetidenní přestávce. „Hrajeme hokej, musíme s tím počítat. Nemůžeme se vymlouvat na to, že jsme měli dlouhou pauzu. Do všeho jdeme naplno,“ burcuje před blížícím se startem série Petr Kváča.

První krok v letošním play-off Tygři zvládli. Hradec Králové ve čtvrtfinále porazili 4:0 na zápasy a postoupili do semifinále, v němž se utkají s pražskou Spartou. Díky rychlému konci série čekala liberecké hokejisty dlouhá herní přestávka, které využili jak k odpočinku, tak k tréninku. „Díky té pauze jsme aspoň měli čas zapracovat na detailech. Série s Hradcem nám ukázala několik věcí, které můžeme na tréninku zlepšit. Máme ještě několik dní, takže se musíme pořádně připravit,“ říká brankář Petr Kváča.

Michal Birner o důležitosti prvního gólu proti Spartě:

„Někdo ten první gól dát musí. Věřím tomu, že i když inkasujeme jako první, tak nás to nezlomí. Podle mě jsme to proti Hradci ukázali, ve dvou zápasech jsme prohrávali a vypořádali se s tím. Na psychiku je samozřejmě lepší, když skórujete jako první, podle mého názoru to ale až tak klíčové není.“


I toto play-off se tak rozhořela diskuse, zda je lepší odpočinek či spíše setrvání v zápasovém tempu. Stejně jako před čtvrtfinále mají šelmy i nyní deset volných dní. „Když se ohlédnu zpět, tak první utkání s Hradcem Králové bylo hodně složité. Člověku chvíli trvá, než se do toho zase dostane. Navíc to bylo umocněno tím, že Mountfield se už vezl na vítězné vlně z předkola. Nyní to ale bude pro oba celky stejné. Věřím, že jsme se z úvodního duelu čtvrtfinále poučili,“ svěřil se Michal Birner.

Bylo tomu skutečně tak. Vstup do prvního kola play-off vyšel lépe Hradci Králové, který v polovině prvního zápasu vedl už 3:0. Tygři však utkání otočili a ujali se vedení v sérii. Rovněž ve čtvrtém střetnutí museli zvrátit nepříznivý stav. Trenér Patrik Augusta věří, že oba obraty mohou tým nakopnout i v dalších bojích: „Proti Hradci jsme se naučili to, že se hraje až do poslední minuty. Naše mužstvo má vnitřní sílu a když prohrává, je schopno zápas otočit. Na druhou stranu, každá série je jiná a bude proti nám stát jiný protivník.“

Trenér Patrik Augusta o možnosti částečně zaplněného hlediště:

„Fanoušci by si to určitě zasloužil a stejně tak i hráči. Není jednoduché před prázdnými tribunami hrát. Ve hře už jsou jen čtyři týmy a kdyby se lidé dostali na stadion, byli bychom za to moc rádi. Víme ale, jaká je nyní v Česku situace.“


Dalším soupeřem Severočechů bude pražská Sparta, která opanovala základní část a do vyřazovacích bojů vstupovala jako nejlépe nasazená. Oči a tlak veřejnosti se tak upírají především na ni, což zástupci libereckého tábora považují za menší výhodu. „Nejspíš půjdeme do série s lehčí hlavou. Sparta je suverénní vítěz základní části, takže bude pod větším tlakem než my,“ myslí si hlavní kouč. To však neznamená, že by tým z města pod Ještědem svého protivníka podceňoval. „Sparta má neskutečně kvalitní mančaft. Pokud chceme uspět, budeme muset všichni v každém zápase předvést výkon na hranici našich možností,“ hlásí Michal Birner.

„Víme, že to bude těžké. Sparta má spoustu kvalitních hráčů, kteří už mají něco za sebou,“ souhlasí s ním Petr Kváča. „Favoritem je Sparta. My ale uděláme všechno pro to, abychom byli úspěšní,“ uzavírá Patrik Augusta. Bitva se Spartou začne v pražské O2 areně již tuto sobotu. Home Credit Arena semifinále poprvé přivítá ve středu 7. dubna. Držte Tygrům na dálku palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit