Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Náskok? Je pěkný, ale musíme makat dál!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Zlín ani napočtvrté v této sezoně proti Bílým Tygrům nebodoval. Michal Bulíř se o to zasadil hned třemi kanadskými body a po zásluze byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání. "Naše lajna už podobný zápas potřebovala," usmívá se.

V jednu chvíli jste vedli o tři branky, Zlín však v úvodu třetí třetiny snížil na rozdíl jediné branky. Bylo z utkání ještě drama?
Hlavní je, že jsme ho zakončili se třemi body. V podstatě celou dobu jsme byli ve vedení a hlídali jsme si výsledek. Myslím si, že jsme předváděli docela dobrou hru a vítězství jsme si zasloužili.

Zlínu se podařilo v posledních kolech zaskočit několik favoritů, měli jste z něj respekt?
Samozřejmě jsme věděli, že se zvedli a dokázali porazit několik soupeřů ze špičky tabulky. Ale důkladně jsme se na ně připravili, rozebrali jsme si, jak hrají, a to se nám vyplatilo. Je důležité, že jsme zase trošku odskočili na čele tabulky.

Hodně se o to zasadila vaše lajna, ty sám sis připsal hned tři body...
Jsem rád, že se mi podařilo opět prosadit. Nějakou dobu jsem nebodoval, ale tentokrát si to vše sedlo. Od všech kluků v naší lajně to byl povedený výkon. Šli jsme za tím, že to prostě nějak prorveme do branky a pomůžeme týmu. A to se nám snad povedlo.

Rodí se nové úderné trio Valský - Bulíř - Radivojevič?
O tom bych zas tak hned nemluvil. (úsměv) Jeden zápas nemusí vůbec nic znamenat. Samozřejmě bych ale byl moc rád, kdyby to takto zůstalo a kdybychom podobně bodovali v každém zápase.

Michal Bulíř pózuje

Jak se ti hraje s Jakubem Valským, který se připojil až po polovině sezony?
Myslím, že hned jak přišel, bylo na něm vidět, že má obrovskou chuť do hry. Chtěl si hokej užívat a pokračovat v tom, jak jsme skončili minulou sezonu. Je to skvělý hráč a věřím, že nám ještě hodně pomůže.

Co do vaší formace přinesl?
Řekl bych, že se k nám hodí hlavně takovým tím důrazem a přímočarostí. Hodně toho odbruslí, odbojuje a je schopný získat puk. Z toho koneckonců padl i můj gól. Valda sebral puk, který po buly ležel v pásmu, využil svůj důraz. Pak mi to jen hodil před branku a já se po něm natáhl. Podobně nám může hodně pomoci.

Jak se ti kouká na extraligové pořadí? Na čele tabulky jste si vytvořili už 11 bodů náskok.
Na tabulku se teď kouká krásně, ale musíme zůstat nohama na zemi. Není to náhoda, že se nám podobně daří a že jsme nahoře. Ať je ale bodový náskok jakýkoliv, nemůžeme polevit. Stačí párkrát zaváhat a náskok by byl zase pryč, navíc by to zamávalo psychikou. Musíme makat dál!

Michal Bulíř pózuje

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit