Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Od začátku přípravy na ledě? Věřím, že nám to v sezoně pomůže

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Odchovanec Michal Bulíř zažil v Liberci už mnoho příprav. Také pro něj však bylo překvapením, když se dozvěděl, že budou Bílí Tygři letos už od začátku přípravného období každý týden dojíždět také na led. "Je to lepší, než čtvrt roku nestát na bruslích," usmívá se Bulíř.

Jak jste vlastně reagovali, když vám trenéři oznámili, že od začátku přípravy budete každý týden jezdit na led?
Bylo to takové nečekané, všichni se asi trochu divili. Ale bylo to příjemné překvapení. Jsme jedině rádi, že můžeme už na jaře a v létě chodit na led.

Co na tento způsob přípravy říkáš?
Je to super. Podle mě by nám to mohlo pomoct do sezóny. Měsíc jsme na ledě nestáli, což je sice znát, ale pořád je to mnohem menší pauza, než kdybychom na bruslích nestáli čtvrt roku. Je super se v tom trochu udržet a začít se na ledě připravovat trochu s předstihem. Není to nic těžkého. Tréninky jsou zaměřené hlavně na to, aby nás bavily.

Co konkrétně jste zatím na ledě v prvních trénincích pilovali?
Hlavně jde o dovednostní věci, jako přihrávky, zakončení a podobně. To je pro začátek důležité, trošku si znovu zvyknout na hokejku a podobně.

Zároveň jde jistě také o skvělé odreagování od tradiční suché dřiny?
Jednoznačně. Každé ráno jsme v posilovně, takže když potom jdete na led, je to něco jiného. Vyčistíte si hlavu. Už to není jenom ta klasická dřina, která hokejisty obecně moc nebaví. I když už to také není tak hrozné, jako to bývalo dřív.

Jaký je vlastně tvůj vztah k letní přípravě?
Každý z toho vždy míval trochu hrůzu. Ale od doby, co sem před třemi lety přišel Filip Pešán a spolu s ním kondiční kouč Aleš Pařez, obrátilo se to. Děláme věci spojené s hokejem, každý cvik dává smysl. Netrénujeme zvlášť dlouho, ale dáváme do toho vše. Už v předchozích sezonách to bylo znát.

Zaznamenal jsi, že by i jiné kluby trénovaly už v květnu na ledě?
Řekl bych, že ne. Co jsem se bavil s klukama třeba odjinud z extraligy, nevím o tom, že by chodili už teď na led. Jsme možná jediní. Ale kdo ví, třeba to od nás okoukají a začnou tak trénovat taky. (úsměv)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit