Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř: Rychle vstřelený gól nás nakopl

Date of publication Author Dominik Jakubec

Chomutov - Ve čtvrtém duelu čtvrtfinálové série s chomutovskými Piráty si náš tým vysokou výhrou zajistil postup. Dvěma góly se o to přičinil také mladý forvard Michal Bulíř, který však podotýká, že výsledek zcela neodpovídá hře. "V play-off už neexistují snadné zápasy," říká.

V čem byl tento zápas tak odlišný oproti nedělnímu?
V neděli se nám vstup do utkání nepovedl, prohrávali jsme 0:1. Vstřelit první branku je hodně důležité, dostanete se do utkání. Když naopak dotahujete, tak pak musíte. Se vstřeleným gólem se hraje mnohem snáz, nám se navíc v první třetině podařilo dát rovnou tři. Náskok už jsme si pohlídali.

Výsledek vypadá poměrně jednoznačně. Dalo by se říct, že šlo o nejsnazší duel čtvrtfinále?
Neřekl bych, že byl nejjednodušší. V play-off neexistují snadné zápasy. Hraje ho osm nejlepších týmů a hraje se zcela na krev. Je to o bojovnosti. Nám tam tentokrát sice napadalo víc gólů, takže to vypadá jako jednoduché, ale rozhodně to snadné nebylo.

Znovu vás podržel brankář Ján Lašák. Jistě vám pomáhá, že se o něj můžete opřít?
Jánko chytá výborně. Také v pondělí tam měl řadu výborných zákroků. V nejdůležitějších momentech dokáže tým podržet a chytit gólové střely. Je jedním z klíčových článků našeho týmu a jsme mu vděční za to, kolik toho pochytá. Zkrátka si pak mnohem více věříte, stejně jako věříte celému týmu. Je zkušený a máme v něj velkou důvěru.

Jelínek a Bulíř se radují

Soupeři jste každopádně nenechali v sérii ani bod.
I když jsme vyhráli 4:0, stálo nás to mnoho sil. Nicméně zvládli jsme to, týmovou prací jsme dokázali vybojovat takovýto výsledek a jsme rádi, že jdeme dál.

Budete nyní pozorně sledovat, na koho narazíte v další fázi play-off?
Sledovat to asi budeme. Všechny série se zatím nějak vyvíjejí, uvidíme. Nechci předbíhat a řešit už teď, jakého soupeře můžeme čekat. Zkrátka počkáme, jak se zbytek sérií vyvine, a pak se na soupeře připravíme.

Jaká po postupu panuje v kabině atmosféra?
Zvládli jsme čtvrtfinále a postoupili dál, takže atmosféra je samozřejmě výborná. Celý tým si to užívá, ale je to teprve první krok. Čeká nás ještě dlouhá cesta a nebude to vůbec jednoduché. Zápasy v další fázi play-off budou opět o něco náročnější.

Co vás čeká v následujících dnech?
Určitě bude následovat nějaký odpočinek. To nám pomůže, zase si trochu odfrkneme. Je to mnohem lepší, než hrát na sedm zápasů. Utkání pak jdou rychle za sebou, navíc ve velkém tempu. Takhle budeme trénovat a zase se co nejlépe připravíme na semifinále.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit