Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř bude kvůli zranění chybět týmu několik týdnů

Date of publication Author Klub

Liberec - Vítězný souboj s Kladnem z minulého pátku si bohužel vyžádal svoji daň. Bílí Tygři totiž přišli o ofenzivního tahouna Michala Bulíře, který si poranil ledvinu. Stalo se tak v 18. minutě úvodní třetiny, kdy byl při blafáku sražen a tvrdě narazil do brankové konstrukce. Mimo hru bude několik týdnů.

Zákrok od začátku nevypadal hezky. Bulíř si z levé strany najížděl na osu hřiště a kličkou do bekhendu chtěl překonat gólmana Rytířů Denise Godlu. Při jeho kličce byl ale nešťastně sražen obráncem Martinem Keharem. Nekontrolovaným pádem nejprve vrazil do Godly, následně vlétl bokem do pravé tyče.

S velkým sebezapřením Bulíř utkání dohrál, ale hned další den podstoupil lékařské vyšetření v Krajské nemocnici Liberec. Výsledná diagnóza hovoří o poranění ledviny.

Vyjádření týmového lékaře Romana Mizery:

„Michal Bulíř utrpěl poranění ledviny po nárazu do brankové konstrukce v domácím zápase s Kladnem. Dnes byl propuštěn z Krajské nemocnice Liberec do domácího léčení. Léčba jeho zranění potrvá několik týdnů.“


Osmadvacetiletý centr dosud prožíval úspěšnou sezonu, když v 19 utkáních nastřádal stejný počet bodů za 8 branek a 11 asistencí. Pokud bude jeho rekonvalescence probíhat dobře, mohl by se na led vrátit ještě do konce tohoto kalendářního roku.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit