Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř míří na své první zahraniční angažmá. Přijal nabídku Metallurgu Magnitogorsk!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Liberecký rodák a odchovanec Michal Bulíř zažíval v dresu Bílých Tygrů zatím přelomovou sezónu. Po jedenácti odehraných extraligových kolech je s 13 brankami nejlepším střelcem celé soutěže a svými výkony tak vzbudil zájem elitních zahraničních klubů.

Sedmadvacetiletý hráč dnes po dohodě s vedením Bílých Tygrů přijal nabídku z KHL od Metallurgu Magnitogorsk. Ve své novém působišti se Michal Bulíř domluvil na kontraktu do 30. dubna 2019. K ruskému týmu, kde do loňska působil také další liberecký odchovanec Tomáš Filippi, by se měl šikovný centr připojit v průběhu nejbližších dní.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Odchod Michala Bulíře je pro nás bezpochyby velkým oslabením. Hlavně v situaci, kdy si sedl celý útok s Kvapilem a Lencem a táhl naši ofenzivu. Nechceme ale Michalovi bránit v dalším kariérním kroku. Věřím, že se po dobrém zahraničním angažmá vrátí zase zpět do Liberce. Zkušenější a silnější. Přeju Michalovi hodně štěstí v novém působišti a také aby se v KHL trvale prosadil.“


Pro Michala Bulíře se jedná o vůbec první angažmá mimo mateřský klub z Liberce. Za Bílé Tygry oblíbený „Bulda“ doposud nastřádal 368 extraligových startů, ve kterých si připsal 188 kanadských bodů. Výrazně přispěl k zisku mistrovského titulu v roce 2017 a stříbrných extraligových medailí o rok později.

Vyjádření Michala Bulíře:

"Tím, že se mi v průběhu sezony dařilo dávat góly a sbírat body, přišel výrazný zájem ze zahraničí a jednal jsem s více kluby. Rozhodl jsem se kývnout na nabídku angažmá v Magnitogorsku, které je pro mě velkou výzvou. Ve smlouvě jsem měl uvedené, že mohu po sezoně v případě zájmu ze zahraničí odejít, ale Filip Pešán mi umožnil odchod i v průběhu sezony, za což mu velmi děkuji. Celé liberecké organizaci patří obrovský dík a jako odchovanec si velmi vážím toho, co pro mě Bílí Tygři v mé kariéře udělali. Věřím, že se bude klukům i beze mě ve zbytku sezony nadále dařit, budu jim rozhodně i na dálku držet palce! Na Liberec svým odchodem rozhodně nezanevřu, vyrostl jsem tu a vždy se sem budu rád vracet.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit