Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř před startem ligy: Jsme natěšení! Týmové cíle zůstávají stejné

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V pátek to vypukne, Bílí Tygři na domácím ledě vyjedou k prvnímu extraligovému utkání po více než půl roku dlouhé pauze. "Snad se extraliga rozjede a bude co nejméně odkládaných zápasů," přeje si útočník Michal Bulíř.

Na začátku září jste museli nastoupit do desetidenní karantény, ve finální fázi přípravy na novou sezónu. Co to s tělem udělá?
Projeví se to, člověk se pak zase musí trošku rozdýchat. Přece jenom je deset dní dlouhá doba. Byli jsme zavřeni doma a dělali jsme jen lehčí cviky na malém prostoru. Když pak nastoupíte na kondiční cvičení na led, je to znát.

Co jste měli v rámci přípravy možnost dělat doma?
Kondiční trenér Aleš Pařez nám posílal plány a měli jsme možnost nechat si dovézt třeba rotoped nebo činky. Bylo na každém, co kdo potřeboval.

Na druhou stranu si asi v současné době nemá smysl stěžovat, protože si tím prošla spousta týmů...
Já si spíš říkám, že je lepší, že to přišlo v téhle době a ne v rozjeté sezóně. Uvidíme, jak to bude, nemocí si zatím v našem týmu prošlo jen pár kluků. Snad se nám to bude vyhýbat.

Jaká dodržujete hygienická opatření v rámci tréninků?
Máme určené skupinky, ve kterých se chodí například do sprch, v kabině se pohybujeme v rouškách a snažíme se dodržovat rozestupy.

Extraliga začíná už v pátek, co se ještě dá v rámci přípravy na poslední chvíli stihnout?
Stihnout se toho dá poměrně hodně, ať už taktické záležitosti u videa, tak třeba nácvik přesilovek, které nám v přípravě zrovna příliš nevycházely.

Liberecký kádr prošel mnoha změnami, přišlo několik kvalitních hráčů. Není ale přece jenom hlavním cílem, aby se sezóna vůbec dohrála?
Určitě chceme, aby sezóna začala v řádném termínu a dohrála se až do konce. Snad se to v pátek rozehraje, aby se extraliga nějakým způsobem rozjela a bylo co nejméně odkládaných zápasů. Budeme doufat i v to, že se na stadiony postupně dostane více a více lidí. Náš cíl je jako vždycky jednoznačně play-off, kde už se uvidí.

Asi je zbytečné se ptát, jak už se na páteční duel těšíte. Koneckonců to bude první ligový zápas po šesti a půl měsících!
Těšíme se moc. Každý to vnímá tak, že tréninky musíte absolvovat, ale nejradši máte zápasy. O tom celý hokej koneckonců je, kvůli tomu to hrajeme. Jsme natěšení, až se extraligový kolotoč znovu roztočí. Je to něco úplně jiného než příprava.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit