Bílí Tygři Liberec

Michal Bulíř se v Rusku uvedl gólem, jeho Magnitogorsk však prohrál

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Koncem minulého týdne se odchovanec Bílých Tygrů rozhodl vyslyšet nabídku ruského Magnitogorsku a zamířil do KHL. V úterý si v této soutěži odbyl premiéru a hned se uvedl gólem, na výhru to však nestačilo.

Magnitogorsk, který vede český kouč Josef Jandač, narazil v úterý na Lokomotiv Jaroslavl, který je v současnosti ve skvělé formě. Vždyť naposledy odcházel ze zápasu bez bodu 2. října, od té doby si alespoň jeden bod připsal ve všech následujících sedmi zápasech.

A byl to právě domácí Lokomotiv, který se rychle ujal vedení. Už po 97 sekundách rozvlnil síť Jurtaikin. Ve druhém dějství přidal dva zásahy Brandon Kozun, který tak Jaroslavli zajistil vedení už 3:0. Přesto ve třetí dvacetiminutovce Metallurg utkání ještě pořádně zdramatizoval. A vše nastartoval Michal Bulíř.

V probíhající 48. minutě obral za brankou soupeře o puk Jelesina, sjel si před gólmana a nekompromisní ranou zavěsil kotouč pod břevno. Hned při svém prvním startu v Kontinentální hokejové lize se tak uvedl gólem. O dvě minuty později snížil Matuškin na rozdíl jediné trefy, Magnitogorsku už se však srovnat nepodařilo.

Bulíř si každopádně do Ruska přenesl svou formu z Liberce. Vždyť na premiérovou branku mu stačily tři střely. To téměř odpovídá jeho bilanci v extralize, kdy si při třináct gólech udržel úspěšnost střelby nad 30 %. Do zápasu naskočil ve třetí formaci, kde po jeho boku nastupovali Američan Nick Shore a ruský křídelník Andrej Čibisov.

Magnitogorsk je po prohře v Jaroslavli na 4. příčce Východní konference KHL. Další utkání čeká Metallurg ve čtvrtek od 16 hodin na ledě Jekatěrinburgu a v sobotu se pak Bulíř poprvé představí domácím fanouškům, když jeho tým narazí na Dynamo Moskva.

Bude se tygřímu odchovanci po odchodech do Kontinentální hokejové ligy dařit také v dalších zápasech?

Kanonýr Michal Bulíř

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit