Bílí Tygři Liberec

Michal Ivan: Proti Pardubicím jsme hráli zbytečně komplikovaně

Date of publication Author Jonáš Majtyka, Ondřej Belák

Liberec – Bílí Tygři okusili první porážku v této sezóně, když v přípravném utkání podlehli Pardubicím 3:5. Zatímco turnaj v Kitzbühelu odehrál tým v takřka nejsilnější možné sestavě, proti Dynamu nastoupil výběr mladých hráčů, který navíc hrál pouze na tři formace. „Bylo to fyzicky náročnější, rozhodně se na to ale nemůžeme vymlouvat,“ říká mladý obránce Michal Ivan.

O výsledek asi zas tolik nešlo. Jak jste ale byli spokojeni s předvedenou hrou?
Určitě jsme mohli zápas odehrát lépe, především ve vlastním obranném pásmu. Rozhodovaly detaily a osobní souboje, do dalších utkání to musíme zlepšit. Podle nás byly tohle dva rozhodující faktory, které rozhodly o vítězi zápasu.

Máte za sebou již turnaj v Rakousku, nyní jste hráli poprvé proti týmu z extraligy. V čem to bylo jiné?
Zahraniční kluby, proti kterým jsme hráli v Kitzbühelu, rozhodně měly svou kvalitu. V Rakousku jsme hráli přeci jen o něco lépe, v obranném pásmu jsme volili jednoduchá řešení. Proti Pardubicím jsme si to naopak sami komplikovali.

Trenér Patrik Augusta o hře na tři formace:

„Přijeli jsme do Pardubic s mladým týmem. Chtěli jsme vyzkoušet, jak budou mladí obránci hrát pod tlakem a proti takto kvalitnímu soupeři. Když jsou hráči častěji na ledě, tak jsou více vidět.“


Dynamo hrálo v podstatě v plné sestavě, vy naopak jen se třemi formacemi. Jak těžké bylo fyzicky vydržet?
Rozhodně se na to nemůžeme vymlouvat. Ano, bylo cítit, že je to trochu fyzicky náročnější. Máme ale dost kvalitní a zkušený tým na to, abychom zvládli utkání i na tři lajny. Tentokrát to nevyšlo a je potřeba si z toho vzít ponaučení.

Na konci duelu jste ale domácí hodně zatlačili. Povedlo se vám v závěru ještě něco změnit?
Hlavně jsme se nezdržovali ve vlastní obranné třetině a dávali kotouče rychle ven. Vepředu jsme se začali víc tlačit do brány a hodně nám pomohly i dvě přesilové hry, díky kterým jsme získali tlak. Škoda, že jsme ho neproměnili v další branky.

Zatím to vypadá, že tvým parťákem v obraně bude Lukáš Derner. Jaké to je hrát s tak zkušeným obráncem?
Ještě uvidíme, jak to bude. Stále jsme jen v přípravě a je hodně prostoru na zkoušení různých věcí. Zatím jsme spolu odehráli dva a půl zápasu a podle mě jsme tam měli hodně dobrých věcí. Samozřejmě je co zlepšovat, myslím si ale, že pozitiva převyšují negativa.

Pardubice byly v minulosti zatím tvou jedinou extraligovou štací. Padla na tebe při příjezdu na stadion trocha nostalgie?
Nějaké vzpomínky se mi mihly, poté už to však byl zápas jako každý jiný. Teď už „kopu“ za Tygry a netřeba se zamýšlet nad minulostí.

Michal Ivan na turnaji Red Bulls Salute

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit