Bílí Tygři Liberec

Michal Teplý míří do zámořské juniorské WHL

Date of publication Author Redakce

Liberec - V loňském ročníku si jako sedmnáctiletý odbyl premiéru v extralize, před měsícem byl draftován do NHL a uspěl i v CHL Import Draftu. Talentovaný Michal Teplý má za sebou úspěšný ročník, po němž nyní odchází bojovat o svůj sen do zámořské juniorské WHL.

Odchovanec Havlíčkova Brodu přišel do Liberce před sezonou 2017/18 a už v šestnácti letech potvrzoval slova o velkém talentu. Zapracoval se mezi tahouny juniorky, které pomohl v postupu do finále extraligy a k zisku celkového stříbra. Krom toho již v tomto věku debutoval v dresu Benátek v druhé nejvyšší české hokejové soutěži.

Do přípravy na nový ročník již naskočil spolu s A-týmem, a přestože byl jasně nejmladším členem sestavy, nedával to na sobě znát. Svými výkony si vybojoval šanci v extralize, kde nakonec v minulé sezoně posbíral celkem 15 startů. K tomu pravidelně nastupoval také v Chance lize a šanci dostal i v reprezentačních kategoriích do 18, do 19 a do 20 let.

Není divu, že svými výkony zaujal v zámoří. V draftu NHL byl druhým nejúspěšnějším Čechem, když si jej v 3. kole vybralo Chicago. O pár dní později uspěl také na CHL Import draftu, kde byl na celkově 4. pozici nejvýše vybraným českým hokejistou. Zvolila si ho organizace Winnipeg Ice.

Není tedy velkým překvapením, že právě v tomto celku odehraje příští sezonu v zámořské juniorské WHL. „Moc se těším, je to nová výzva, nový start. Winnipeg je hokejové město. Doufám, že dostanu i super rodinu a bude tam všechno fajn, snad se posunu blíž k mému snu,“ komentoval Teplý svůj přesun do zámoří.

Podobně jako další Tygr Lukáš Pařík se tak pro příští ročník stěhuje za oceán. Nezbývá než věřit, že v následujících letech zabojuje o své místo v nejprestižnější hokejové lize světa a rozšíří tak výčet bývalých Tygrů, kteří si v NHL zahráli.

Michal Teplý s pukem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit