Bílí Tygři Liberec

Milník Lukáše Dernera: 600 startů v extralize i v tygřím dresu!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Před úterním utkáním s Mladou Boleslaví dojde na speciální ceremoniál. Lukáš Derner, dlouholetá opora Bílých Tygrů, zkompletoval 600 startů v extralize a také 600 soutěžních utkání v libereckém dresu.

Zkušený zadák se dlouhodobě řadí v liberecké sestavě mezi ostřílené borce. Odchovanec Bílých Tygrů prošel pod Ještědem mládežnickými kategoriemi, první krůčky v seniorském hokeji pak sbíral v sezonách 2003/04 a 2004/05 na hostování v tehdy prvoligové Mladé Boleslavi. O rok později už se dočkal přesunu do tygřího A-týmu.

V pátek 9. září 2005 si odbyl svou extraligovou premiéru a byl tak u vítězství Bílých Tygrů v Třinci 5:2. V utkání si hned připsal bod do bilance +/-, na první kanadský bod pak čekal do svého 33. zápasu. V lednu 2006 jako mladíček zazářil proti Kladnu, které pomohl skolit gólem a asistencí. Za soupeře v té době naskakovalo slavné duo Pavel Patera s Martinem Procházkou, před odchody do zámoří zde pro změnu sbírali zkušenosti také Jiří Tlustý nebo Michael Frolík.

Během své dlouhé kariéry si Lukáš Derner pouze dvakrát odskočil na hostování do Plzně, kde odehrál celkem 60 zápasů, po celou dobu však zůstal kmenovým hráčem Bílých Tygrů. Celkem ve třech utkáních přes hlavu přetáhl také dres národního týmu. Nyní se může chlubit málo vídanou bilancí.

Dvojitých 600

V Liberci hned čtyřikrát ovládl základní část. V roce 2010 si spolu s Bílými Tygry zahrál proti Bostonu Bruins, chybět samozřejmě nemohl ani u posledních dvou sezon, které se zapsaly do klubové historie. Díky nim se může chlubit tituly mistra a vicemistra nejvyšší české hokejové soutěže.

Roman Will se chystá k zákroku

Právě během loňského play-off navíc Lukáš Derner dosáhl dvou podstatných milníků. První semifinálová bitva s Chomutovem znamenala pro beka se sedmnáctkou na zádech už šestistý zápas v Tipsport extralize. A Lukáš ho oslavil stylově - hned v 11. minutě otevřel skóre a pomohl týmu k celkové výhře 4:1.

To ale nebylo vše. Závěrečný čtvrtý finálový duel na ledě Komety sice přinesl hořké zklamání, znamenal však také Dernerův šestistý soutěžní zápas v libereckém dresu. V té době měl na kontě 549 utkání za Bílé Tygry v extralize, k nimž je nutné přičíst i 9 střetnutí v baráži, dalších 20 v hokejové Lize mistrů a 22 v dřívější European Trophy.

V úterý si tedy během úvodního ceremoniálu připomeneme hned dvě Dernerovy "šestistovky". Bude to shodou okolností proti Mladé Boleslavi, v níž na hostování v první lize udělal své první kroky v dospělém hokeji. Těšit se může na speciální dres s číslicí 600 symbolizující jeho šest set zápasů v tygřím dresu i šest set extraligových duelů.

Lukáš Derner nabírá rychlost

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit