Bílí Tygři Liberec

Mix kanadských a britských hokejistů. Představujeme tým Cardiff Devils

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílé Tygry čeká ve druhém kole Ligy mistrů netradiční soupeř - velšský tým Cardiff Devils. Ďáblové mají na své soupisce převážně hráče z Kanady, ani o kvalitní britské hokejisty ovšem není nouze. Pojďme si představit našeho sobotního soupeře!

Mladí gólmani

Svatyni Cardiffu hájí dvojice Angličanů. Jmenovitě Ben Browns a Thomas Murdy. Oběma gólmanům je šestadvacet let a většinu kariéry mají ještě před sebou. Prvně jmenovaný má přeci jen zkušeností o něco více, neboť od roku 2013 pravidelně reprezentuje Velkou Británii, které v dubnu pomohl k postupu do divize 1A mistrovství světa. Minulou sezónu odchytal v dresu Cardiffu šestačtyřicet zápasů a dá se předpokládat, že roli jedničky bude plnit i letos.

Jeho kolega, Thomas Murdy, za britskou reprezentaci chytal naposledy v kategorii U20, oproti Brownsovi už má ovšem dva mistrovské tituly. První získal v sezóně 2014/15 s týmem Telford Tigers, ten druhý minulou sezónu s Devils. Startů si v posledním ročníku moc nepřipsal, svou roli náhradního gólmana plnil ovšem spolehlivě. Kdo bude střežit bránu velšského mužstva v utkání s Tygry momentálně nevíme. Jisté ovšem je, že svěřence trenéra Filipa Pešána nečeká při střílení branek rozhodně nic jednoduchého.

Nezkušená obrana?

Struktura obrany týmu z hlavního města Walesu je velmi podobná defenzivě Växjö. Ani v zadních řadách Cardiffu totiž nenajdeme hráče, kterému by bylo více jak třicet let. Mezi zkušenější beky patří Mark Richardson, jenž hraje za Devils, s výjimkou jedné sezóny, nepřetržitě od roku 2009. Kromě toho už od mládežnických kategorií pravidelně nastupuje v dresu Velké Británie. Dravostí mladíka by poté měl přispět jednadvacetiletý Callum Buglass.

Jak už jsme zmínili v našem předchozím článku, v kádru Cardiffu najdeme převážně kanadské hráče. Jedním z nich je i Gleason Fournier, jenž se může pochlubit titulem ze zámořské AHL. V roce 2009 ho dokonce ve třetím kole draftovali Detroit Red Wings, do NHL se ovšem nikdy nepodíval.

S Joeyem Martinem v čele

V útoku se může zajímavým životopisem pochlubit například Patrick Asselin, který má kanadsko-irskou národnost. Během své kariéry si už zahrál v Kanadě, Německu nebo třeba v Dánsku, kde třikrát získal ligový titul. Mezi hlavní tahouny mužstva patří bezesporu Joey Martin, jenž minulou sezónu potřetí v řadě ovládl týmové bodování.

Těsně za ním skončil v produktivitě Layne Ulmer, který má za sebou i jednu sezónu ve finské nejvyšší soutěži, kde v ročníku 2006/07 nastupoval za TPS Turku. Poté hrál převážně v Itálii, kde vybojoval čtyři mistrovské triumfy. Do Cardiffu přišel během minulého léta a hned pomohl svému týmu k postupu do Ligy mistrů. Roli kapitána plní druhý nejstarší hráč mužstva, Jake Morissette.

V prvním střetnutí si Cardiff, stejně jako Liberec, připsal porážku. Na ledě švýcarského Davosu obdrželi Ďáblové nepříjemných deset branek a proti Tygrům budou chtít toto nelichotivé skóre určitě odčinit. O první výhru budou ovšem usilovat i svěřenci trenéra Filipa Pešána. Zápas se odehraje v sobotu od 15:30 a po jeho skončení bude následovat autogramiáda kompletního „A“ mužstva. Více se dočtete zde. Na utkání s Växjö zavítalo přes čtyři tisíce fanoušků, přijďte Severočechy podpořit i tentokrát!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Klub uplatnil opci u tří hráčů

Ve finále Zlaté helmy hned dva Tygři!

Od středy týdenní inventura fanshopu

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit