Bílí Tygři Liberec

Mládež trénuje venku ve dvojičkách, Ctibor Jech mladší oceňuje přístup

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mladí sportovci se konečně mohou alespoň částečně odlepit od monitorů. Možnosti trénovat venku ve dvojicích využili i Tygři, vše přitom probíhá za striktních opatření. "Už během prvního tréninku jsme si vše vysvětlili. Kluci to zvládají výborně a svědomitě," chválí trenér šesťáků a sedmáků Ctibor Jech mladší.

Když se podíváme kolem sebe, je vidět, že jsou kluci za možnost trénovat aspoň takto ve dvojicích rádi. Zaslouží si za svůj přístup pochvalu?
Rozhodně. Prošli jsme si menšími porodními bolestmi, protože je od kluků potřeba samostatnost, ale celkově vzato je určitě musím pochválit. Jsou zodpovědní a bez větších problémů plní, co mají udělat. Kvitujeme i vysokou účast.

Venkovní tréninky jste zařadili po bok dosavadní online přípravy. Jak aktuálně vypadá váš týden?
V pondělí, ve středu a v pátek se scházíme ve Sport Parku. Předem máme určené dvojice a jednotlivá stanoviště. Hráči nám v určených dvojicích po třech minutách postupně přicházejí, takže se napříč dvojicemi vůbec nepotkají. Každá dvojice si samostatně odcvičí stanovený program, celý proces jednoho tréninku nám zabere asi dvě hodiny.

V úterý a ve čtvrtek máme online tréninky přes aplikaci Zoom. Tréninky jsou rozdělené na dvě čtyřicetiminutové části. Tu první si vedou kluci sami. Na každý trénink je předem určený hráč, který si na základě konzultací se mnou připraví program. Druhou část vedeme my trenéři, na závěr ještě následuje společné zhodnocení tréninku.

Mezi stanovišti nechybí tradiční kliky

V současnosti vše podléhá epidemickým opatřením, kterým tréninky také plně přizpůsobujete. Apelujete v tomto ohledu i na své svěřence? Aby mezi sebou například nepřicházely do kontaktu jednotlivé dvojice...
Ano, hráčům tohle pořád připomínáme, přirozeně k tomu mají trošku tendenci. Půl roku kamaráda neviděli, tak chtějí jít k sobě... Už během prvního tréninku jsme si však vysvětlili, že to v tuhle chvíli nejde. Kluci to zvládají výborně a svědomitě.

Za aktuálních opatření se bohužel stále nedostanete na led, což už hráčům musí samozřejmě chybět. Snažíte se klasické hokejové dovednosti podporovat třeba začleněním práce s hokejkou a tenisákem do domácí přípravy?
Ano, je to součástí tréninků přes Zoom. Když to počasí umožňuje, tak na hráče apelujeme, aby šli ven a našli si místo, kde budou moct s míčkem naplno pracovat. Přece jenom to v domácím uzavřeném prostoru často není úplně ideální. Ať už kvůli sousedům, tak pro bezpečnost vlastního majetku.

I když se hráči mohou vídat pouze po dvojičkách, ten kontakt pro ně musí být ohromně důležitý, že?
Podle mě to teď je to hlavní. Kluci se celou dobu těšili, že se konečně uvidí a budou moci alespoň částečně odejít od monitorů. Je to pro nás všechny zásadní.

Běháme s dobrou náladou!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Trénink pohledem T.J. Melancona

Nejnovější články

Vyhrocená série se Spartou pokračuje! Tygři budou doma dotahovat ztrátu

Srdcař Jaroslav Vlach zůstává Tygrem! Smlouvu prodloužil o dva roky

Věnujte pozornost dopravním omezením v okolí Home Credit Areny

Z našeho fanshopu

Polštář PO 2024

330 Kč
Koupit

Kšiltovka PO 2024

250 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit