Bílí Tygři Liberec

Mladí Tygři vybojovali na florbalovém turnaji Nisa Open stříbro!

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Výběr složený z Tygrů kategorie U17 vyhrál na proslulém libereckém florbalovém turnaji Nisa Open stříbrné medaile. Gratulujeme!

V šestičlenné skupině se dorostenci utkali s pěti soupeři. Všechny duely vyhráli a co víc s fantastickým skóre 29:4. Ve čtvrtfinále narazili na výběr ACEMA Sparta Praha a ani tentokrát nezaváhali, když pouze jednou inkasovali a sami skórovali hned třikrát.

Těžká prověrka přišla v semifinále. Dosud neporaženého soupeře ale v těžké bitvě nakonec tygří sedmnáctka porazila a zajistila si medaili. Na samotný vrchol sice nakonec nedosáhla, když podlehla finálovému protivníkovi 2:3, i tak na velmi kvalitně obsazeném turnaji uspěla na výbornou.

Kouč Petr Šafařovský o turnaji:

„Byl to velice povedený turnaj. Na klukách bylo vidět, že rádi vyměnili hokejky za florbalky a že je tento sport podobný hokeji velice zaujal. Zdobila nás kvalitní obrana ve složení Hampl-Strnad a Zajíček-Adamec. V útoku roztočili kolotoč Ševčík-Rychlovský-Jiruš a také Škarda-Nezbeda-Jansa, nešlo by to ani bez kvalitních brankářů Čajana s Žůrkem! Základní částí jsme prošli celkem snadno se skórem 29:4, tudíž jsme si zajistili jasné první místo ve skupině. Ve čtvrtfinále jsme narazili na pražskou Spartu, kterou jsme, z mého pohledu, jasně přehráli. V semifinále nás čekal další těžký soupeř, ačkoliv jsme po druhé třetině prohrávali 1:3, kufry jsme nezabalili! Zápas jsme dokázali otočit na 4:3. Na klukách bylo vidět, že chtěli stoprocentně vyhrát, i když prohrávali 1:3, a za to je musím pochválit! Pak už nás čekalo už jen finále, na které jsme se všichni těšili. Narazili jsme na tým Plecky IBK. Bylo to nervy drásající finále, které přineslo napínavé momenty až do konce. Nakonec jsme na soupeře nestačili a podlehli mu 2:3, takže jsme brali stříbro. Na to, že jsme hokejisti, jsme na florbalovém turnaji uspěli. S turnajem jsme byli všichni spokojení.“


Zpestření letní přípravy se konalo v konkurenci 24 týmů stejné věkové kategorie. A chybět zástupci šelem nebudou ani na třetím termínu, který je naplánován na mezi 8.-10. červnem. Tým Tygrů nastoupí v kategorii U19 ve složení Šafařovský - Štěpán, Charvát, Bitman, Šír - Aubrecht, Ballaty, Rychlovský - Maťátko, Hájek, Šeliga - Kollert.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit