Bílí Tygři Liberec

Mladíci ve službách Benátek se předvedli! Teplý s Rychlovským smazali v poslední minutě dvoubrankovou ztrátu

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Benátky nad Jizerou/Liberec - V hokeji není rozhodnuto, dokud nezazní závěrečná siréna. O tomto faktu se ve středu přesvědčili hráči pražské Slavie, kteří sice minutu a čtvrt před koncem vedli nad Benátkami 4:2, jenže jejich náskok vzal hodně rychle za své. O výhru farmy Liberce se navíc velice zasloužili tygří talenti.

Benátky se sice v tabulce nachází až na třináctém místě, přesto dokážou i přes mladou sestavu odehrát vyrovnaná utkání i s těmi nejtěžšími soupeři, kteří mají ambice minimálně na postup do baráže. Některé výsledky liberecké farmy jsou navíc celkem divoké. Například na konci prosince zažila šílenou koncovku v zápase s Frýdkem-Místkem, v němž v posledních třech minutách stáhla dvoubrankové manko. Středočeský tým se ale i tak musel nakonec smířit s porážkou, neboť v čase 59:32 vstřelil vítězný gól Lukáš Motloch.

Ve středečním utkání na Slavii se však pro změnu usmálo štěstí na Benátky. Minutu a čtvrt před závěrečnou sirénou se při power-play do opuštěné klece trefil domácí Lukáš Krejčík, jenž zvýšil na 4:2 pro Pražany a duel byl v podstatě rozhodnut.

Jakub Rychlovský o utkání se Slavií:

"Když jsme dostali gól na 4:2, tak si myslím, že nikdo už nevěřil, že bychom mohli vyhrát. Když jsme šli po inkasované brance na led, tak jsme si řekli, že zkusíme ještě udělat buly v útočném pásmu, abychom mohli zkusit power-play. Atmosféra v kabině byla poté skvělá, všichni si to užívali. Poslední dobou se nám celkem daří, což je super."


Tým z města, jímž protéká řeka Jizera, se ovšem nevzdal a v tu chvíli přišla chvíle dvou hráčů, kteří prošli libereckou mládeží. Hned po buly totiž vjel Jakub Rychlovský v plné rychlosti do útočného pásma a nechytatelnou ranou do horního rohu vrátil svému mužstvu naději. Následně trenér Jiří Kudrna opět odvolal gólmana a v čase 59:48 vyrovnal přízemní střelou z voleje Michal Teplý.

Výhru poté zařídili v samostatných nájezdech pro změnu zkušení hráči, Daniel Špaček a Petr Kolmann. O vyrovnání se ale přičinili mladí hráči liberecké školy, kteří tak opět dokázali, že mají na to, nastoupit v klíčových situacích střetnutí i proti starším a zkušenějším borcům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit