Bílí Tygři Liberec

Musíte si všechno zasloužit. Byl to náš tradiční kolaps, říká Ján Lašák

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Tygři nestačili v pátém utkání čtvrtfinálové série na plzeňskou Škodu. Po první třetině vedli 3:1, ale soupeř čtyřmi zásahy během druhého dějství zvrátil nepříznivé skóre. „Byl to náš tradiční kolaps. Bylo to přesně to, co se nám stalo před nějakými sedmi, osmi týdny s Pardubicemi," řekl střídající Ján Lašák.

Zápas jsi začínal na střídačce. Jak jsi ho viděl?
Byl to náš tradiční kolaps. Bylo to přesně to, co se nám stalo před nějakými sedmi, osmi týdny s Pardubicemi. Vedli jsme 3:1, ztratili jsme pokoru a dali jsme soupeřovi možnost vrátit se do zápasu. Přesně to se nám stalo i tentokrát. Byla to jen a jen naše chyba.

Takže to bylo způsobeno uspokojením z výsledku?
Je to možné. Mysleli jsme si, že to půjde samo. Začali jsme dobře, hráli jsme vážně skvělý hokej. Nepouštěli jsme soupeře k ničemu, jenže pak vstřelili gól od naší brusle, druhý byl tečovaný. Zápas se poté postupně otáčel.



Za stavu 3:3 se trenéři rozhodli ke změně brankářů. Jak bylo těžké se dostat do tempa? Plzeň byla v tu chvíli v euforii.
Zvláštní zápas. Myslím, že plzeňští hráči vystřelili celkově šestnáctkrát, pro brankáře to je hodně nešťastná situace. Těžce se chytá, těžce. Měl jsem asi dva zákroky a poté mi tam zaplavala jedna střela zpoza hráče, kterou jsem samozřejmě měl chytit. Nereagoval jsem včas. Není čas na žádné větší rozcvičování, musí se tam skočit a kór v mé pozici. Jsem tu od toho, abych to "potahal", je to třeba.

Tlak ve třetí třetině k vyrovnání nevedl.
Ve třetí třetině jsme vystřelili osmnáctkrát, oni měli v podstatě jednu šanci z nájezdu. Snažili jsme se, tlačili jsme se do branky. Plzeň už pouze bránila, ale i tak jsme se dostávali do šancí. Osmnáct střel v třetině hovoří za všechno.

Co další zápas? Jak moc komplikuje situaci?
Nijak. Absolutně nijak. Je to play-off. Nikdo si nemyslel, že to bude jednoduché, na druhou stranu jsem zažil i těžší série. Zažil jsem série, kdy jsme s Pardubicemi vedli 3:0 a nakonec se hrál sedmý zápas a to dvakrát. Takže je to play-off a platí to stejné jako v životě: všechno si musíte zasloužit. Postup do semifinále si musíte zasloužit a nikdo vám nic zadarmo nedaruje.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit