Bílí Tygři Liberec

Na Luleu vlétneme, burcuje Ladislav Šmíd

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Nedělní zápas se švédskou Luleou bude nesmírně důležitý. V případě porážky by se šelmám postup mezi nejlepší šestnáctku Champions Hockey League poněkud vzdálil. Mají ovšem na co navazovat, ve čtvrtek totiž přehrály Belfast jasně 6:1! "Musíme dát nějaké góly z přesilovek a vyvarovat se ztrát okolo modrých čar," odkrývá Ladislav Šmíd plány na souboj se soupeřem, jenž už jednou dokázal celou CHL ovládnout.

Giants jste to doma oplatili i s úroky, že?
Zaměřili jsme se hlavně na svoji hru. V Belfastu to bylo celkově takové divné. Jeli jsme v den zápasu, což nikdy není dobré, byli jsme trošku neodpočatí a podráždění. Podle toho to taky vypadalo na ledě, soustředili jsme se spíše na potyčky a podobné věci. Dneska (ve čtvrtek, pozn. red.) jsme se toho snažili vyvarovat a hráli jsme hlavně hokej. Ukázali jsme, že hrát umíme. Šli jsme si za tím poctivou prací, hráli jsme disciplinovaně a vrátilo se nám to.

V extralize budete jen těžko narážet na soupeře typu Belfastu. Jaké vůbec je proti takovému týmu hrát?
Je to fyzicky náročná hra. Puky musejí létat trošku rychleji, není čas to nějak předržovat. Jak jsi sám viděl, Ordy dostal docela tvrdou ránu. Doufám, že bude v pořádku! Ale jak říkám, když jsme to od sebe dávali rychle a chodili jsme přes ně, měli s tím obrovské problémy. Drželi jsme se na kotouči, získali nějaké přesilovky. Dneska se nám celé utkání povedlo. Věřím, že na tom můžeme stavět a předvést něco podobného i v neděli proti Lulee.

Napadá tě ještě něco, co můžete směrem k nedělnímu zápasu zlepšit?
Musíme dát nějaké góly z přesilovek. Když jich máme tolik, jednu nebo dvě bychom měli využít. Kromě toho mě ještě napadá, že se musíme vyvarovat ztrát okolo modrých čar, soupeř nám dnes párkrát jel dva na jednoho. Je to náš problém už z přípravy, taková malá lehkovážnost. Když nic nemáme, místo nahození něco zkoušíme a obrací se to v náš neprospěch.

"Myslím, že si kádr sedá a je stále silnější"

Proti Lulee budete hrát už od dvou hodin odpoledne, zatímco s Belfastem to bylo nezvykle pozdě. Jaká z variant ti vyhovuje víc?
Ani jedno, už jsem nějak zvyklý na pět hodin, na půl šesté. Ale nějak se prostě připravíte. Před Belfastem jsem se aspoň mohl odpoledne vyspat, avšak není to úplně ideální. Stavili jsme se v posilovně, a teď se tu spolu bavíme v jedenáct večer. Teď se půjdu najíst a usnu někde o půl druhé. Optimální to není, ale pro obě mužstva je to stejné. No, možná raději budu hrát v ty dvě hodiny. Nebudu muset jít ráno na led, tak si trošku oddychnu a pospím si. (úsměv)

Upravili vám trenéři, vzhledem k pozdnímu zápasu, nějak program?
Myslím, že zítra (v pátek, pozn. red.) máme dobrovolný led a nějakou lehkou posilovnu. V sobotu už bude led normálně povinný. Něco nacvičíme a vlétneme na Luleu!

Tým si postupně sedá, cítíš to tak, že je každým zápasem silnější a silnější?
Myslím, že ano. Měli jsme dost odchodů i příchodů, opustili nás Martin Ševc, Marek Kvapil, Roman Will, Dominik Lakatoš. Kvalitně jsme kádr doplnili, ale chvilku to trvá, nebude to úplně přes noc. Změnil se taky trenér, ale nahradil jej další kvalitní kouč, za což jsme rádi. Věřím, že si to co nejrychleji sedne, za chvíli začíná také extraliga.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit