Bílí Tygři Liberec

Na ostří nože! V třaskavém souboji týmů z čela tabulky přivítají Tygři Spartu!

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Poslední utkání před Vánoci sehrají liberečtí hokejisté již v pátek, neboť nedělní duel s Vítkovicemi byl odložen. Pod Ještěd zavítá pražská Sparta, která se vrátila na vítěznou vlnu a stále drží vedoucí příčku. Čeká nás tak souboj prvního a třetího celku!

Cenné body z Hradce Králové

Bílí Tygři zaznamenali během listopadu a začátku prosince deset výher v řadě, díky kterým se vyhoupli zpět do čelních pater tabulky. Aktuálně jsou třetí a na druhý Třinec ztrácí pouhý bod, přičemž Oceláři mají hned o pět duelů více!

Sérii svěřenců trenéra Patrika Augusty zastavily až Karlovy Vary, které na svém území porazily šelmy po samostatných nájezdech. Naše mužstvo však vyrovnávalo až v posledních okamžicích, takže bod byl i tak velmi cenný.

Libor Hudáček o utkání s Mountfieldem:

„Cenné dva body, ale škoda, že to na konci soupeř zdramatizoval a vyrovnal. Věděli jsme, že to budeme muset vydřít. Čekali jsme na přesilovky, které jsme v podstatě hráli s pěti novými hráči. Nakonec tam něco padlo, výhry si vážíme.“


Následovala reprezentační přestávka, po níž Liberečtí zahájili druhou polovinu základní části na východě Čech. I přesto, že jim v sestavě scházeli Michal Birner, Michal Bulíř a Tomáš Filippi, jenž odešel do KHL, vybojovali v Hradci Králové cenné dva body za výhru v nájezdech!

Opět vítězná

Sparťané zaznamenali ve stejném období stejnou šňůru výher, přičemž poslední porážku jim uštědřili na konci října právě Tygři. Od té doby ale Pražané vyhrávali. Jejich série se zastavila o utkání dříve než ta liberecká, tedy na čísle devět.

Tým z hlavního města totiž nezvládl utkání s posledními Pardubicemi, načež padl na domácím ledě s Olomoucí. Návrat po reprezentační přestávce byl ale úspěšný, když Sparta srazila v prodloužení Plzeň.


Bude to boj!

Na první Spartu aktuálně Tygři ztrácí čtyři body, přičemž mají dvě utkání k dobru. Čeká nás tak velmi důležitý souboj dvou mužstev z čela tabulky a dá se tudíž předpokládat, že se válečníci obou táborů budou rvát o každý metr ledu!

Severočeši navíc proti Mountfieldu ukázali, že si umí poradit i bez absentujících opor. První vzájemný zápas Liberce se Spartou nabídl patnáct gólů, v druhém střetnutí naopak padly pouze dvě branky. Jak to bude tentokrát? To se dozvíme již v pátek! Úvodní buly padne před kamerami O2 TV Sport v 18:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Sparta Praha

Počet zápasů: 70
Bilance: 21 – 9 – 0 – 10 – 30
Skóre: 189:213

Když se Sparta pod Ještědem představila naposledy, byla z toho přestřelka nevídaných rozměrů zakončená parádním obratem. Zápas si můžete připomenout v následujícím sestřihu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit