Bílí Tygři Liberec

Nabitý program: Junioři stráví víkend na Moravě, sedmnáctka pokračuje v nadstavbě

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Mládež má před sebou další perný víkend! Dvacítka bude na ledě Zlína a Olomouce chtít potvrdit dobrou formu. Dorostenci vstoupili do skupiny o pořadí v play-off výhrou a porážkou, teď je čekají další kvalitní soupeři. Jak si Tygři povedou?

Do vítězné série se vklínila kontumace

Juniorka nastřádala sérii šesti zápasů, ve kterých bodovala. Poslední tři dokonce vyhrála v základní hrací době, jenže to už oficiálně neplatí, Sportovně technická komise Českého svazu ledního hokeje totiž zkontumovala původně vítězné utkání s Budějovicemi v liberecký neprospěch. Více o kontumaci čtete ZDE.

Následné vítězné utkání s Kladem již bylo zcela regulérní. Severočeši porazili Rytíře 4:1, přestože po herní stránce nebyli jednoznačně lepší. Mohli se ale spolehnout na jistého Pavla Čajana mezi tyčemi a velice slušnou produktivitu. Pomohl také skvělý vstup do utkání, už v sedmé minutě vedli Tygři 2:0. "V sestavě, ve které jsme dnes hráli, bychom měli být daleko víc dominantní. S výsledkem jsme spokojeni, s hrou moc ne," glosoval upřímně kouč Milan Plodek.

24. kolo: Zlín - Liberec (pátek, 15:00)

V pátek se mladí Tygři představí ve Zlíně, který se zatím marně snaží najít herní pohodu. V tabulce mu aktuálně patří šestnácté místo, kam spadl i díky nelichotivé sérii čtyř proher za sebou. Berani postupně nestačili na Pardubice, Hradec, Karlovy Vary i Plzeň.

Už v úvodu sezóny na sebe oba týmy narazily ve městě pod Ještědem. Severočeši zápas jednoznačně ovládli a zvítězili vysoko 6:1! Třemi kanadskými body (1+2) se tehdy zaskvěl obránce Filip Kovář. Budou se šelmy znovu radovat?

25. kolo: Olomouc - Liberec (sobota, 12:00)

Hanáci jsou na tom velice dobře, o čemž kromě čtvrté příčky turnaje O Pohár DHL vypovídá také fakt, že za poslední měsíc prohráli jedinkrát. Nezdar se urodil v Karlových Varech, odkud si Kohouti odvezli v kontextu ostatních zápasů překvapivý debakl 0:9. Hned poté však zabrali a v Plzni vyválčili tři body za výsledek 2:1.

Na předchozí vzájemný duel nevzpomínají Liberečtí nejraději, doma totiž Olomouci podlehli 2:6. Kvalitu soupeře uznal také Milan Plodek: "Klukům nemůžeme nic vyčítat, bojovali a odmakali to. Olomouc byla bohužel lepší."

Úvodní trip? Tři body z šesti

Naše dorostence na začátek skupiny o pořadí v play-off čekal výjezd do Chomutova a Karlových Varů. Proti Pirátům byl k vidění pěkný hokej, hra se přelévala ze strany na stranu a šancí byla spousta. Vítězně z utkání vyšly šelmy, kterým k výsledku 4:2 dvěma góly pomohl Luka Vodlan. "Brankáři si na obou stranách zachytali, naštěstí pro nás se šťastným koncem. Zaplaťpánbůh za tři body, divákům se to muselo líbit," pochvaloval si liberecký trenér Richard Lobo.

Následný zápas s Energií se už zdaleka tolik nevydařil. Domácí dlouho jen dorovnávali skóre, ve třetí části nicméně zaveleli k trháku a zvítězili 7:3. "Soupeř byl ve všech parametrech hry lepší, rychlejší, důraznější, silnější a týmovější. My se z toho můžeme jen a jen poučit," přiznal Lobo.

3. kolo: Sparta - Liberec (čtvrtek, 17:45)

Sparťané podle očekávání úspěšně prošli základní částí. Skupinu o pořadí v play-off zahájili dvěma těsnými výhrami 4:3. Nejprve tímto poměrem přehráli ve velkém pražském derby Slavii, načež uspěli také ve Zlíně. Budou Tygři první, kdo je obere o body?

4. kolo: Liberec - Litvínov (sobota, 16:00)

Chemici si v základní části počínali skvěle. Formu si přenesli i do prvního nadstavbového kola, v němž po obratu přehráli silnou Kometu 3:2. Na Slavii už se ale snažili dotáhnout soupeřův náskok marně a prohráli 2:5. Aktuálně se tedy nacházejí ve stejné situaci jako Liberec. Zápas se odehraje v Home Credit Areně!

Držte našim mládežnickým týmům palce!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit