Bílí Tygři Liberec

Natáhnou Tygři vítěznou šňůru? Do cesty se jim postaví Pardubice

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po demolici rivala z Mladé Boleslavi vyrážejí Bílí Tygři do Pardubic, kde odehrají předehrávku 15. kola. Připíší si svěřenci trenéra Filipa Pešána další 3 body do tabulky? To se dozvíme v úterý od 18:00.

Cenné skalpy favoritů

Pardubice mají zatím na svém kontě tři prohry, jednu výhru po základní hrací době a dvě vítězství po prodloužení. Poslední dva zápasy odehrálo Dynamo proti dvěma favoritům na titul, Kometě Brno a Plzni, a v obou zápasech se jim podařilo zvítězit v prodloužení!

Zmiňovanou výhru v základní hrací době si Východočeši připsali v druhém kole proti našim Tygrům. Libereckým se v tomto utkání nepodařilo vstřelit ani jeden gól. Pardubičtí vstřelili vítězný gól už v jedenácté minutě, když se prosadil Daniil Miromanov, tři body pak pojistil před koncem gólem do prázdné brány Petr Sýkora.

500

Trenér Filip Pešán o zápasu s Pardubicemi:

"Nevstoupili jsme do utkání dobře, nedařily se nám přesilovky. Hrajeme složitý hokej, který se v úvodu sezóny hrát nedá a nemá šanci na úspěch. Věřím, že dva zápasy stačí na to, abychom si uvědomili, že v jednoduchosti je síla, a že bez bojovnosti a nasazení nemůžeme uspět."


Zmiňované porážky si Dynamo připsalo v prvním kole proti Vítkovicím, v třetím proti Litvínovu a ve čtvrtém proti Spartě.

Skvělá forma Tygrů

Libereckým se po nepovedeném vstupu do extraligy, kdy v úvodních dvou zápasech nedali ani jeden gól, povedla série čtyř vyhraných zápasů. Porazili postupně Chomutov, Třinec, Zlín a v minulém kole Boleslav. Dohromady bylo jejich skóre v těchto zápasech 22:7, což je způsobeno hlavně díky tomu, že v posledních dvou utkáních vstřelili neuvěřitelných 15 gólů!

500

Radan Lenc o šňůře výher a náladě v kabině:

"Nálada je samozřejmě dobrá, ale to nemusí být všechno. Chceme se soustředit na každý zápas a sbírat co nejvíce bodů. Zatím se nám to daří a pracujeme na tom, aby nám to vydrželo co nejdéle. Každou přípravu na zápas děláme na sto procent a vyplácí se to."


Bulíř nejlepším střelcem extraligy

Jedním z důvodů výher Tygrů je skvělá forma Michala Bulíře, který je s osmi góly nejlepší střelec celé soutěže a figuruje na druhém místě v tabulce kanadských bodů extraligy. V této statistice si výborně vede také Marek Kvapil, jenž figuruje na čtvrtém místě.

Největší čas na ledě ze svěřenců trenéra Filipa Pešána tráví obránce Ladislav Šmíd, který na ledě stráví zhruba 21 minut za zápas. Nejvytěžovanějším útočníkem je pak Petr Jelínek, jenž odehraje necelých 20 minut v jednom utkání. Mimochodem, tento forvard má také nejlepší úspěšnost na vhazování v celé soutěži.

Pardubice tolik gólů jako Tygři v této sezóně nenastříleli, přesto však mají jednoho zástupce v nejlepší desítce kanadského bodovaní extraligy. Je jím Rostislav Marosz, který si zatím za tuto sezónu připsal 6 bodů. Nejvíce času na ledě při zápasech Dynama stráví Josef Hrabal, jenž je zároveň i nejvylučovanějším hráčem Východočechů.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 65
Bilance: 25 – 9 – 1 – 2 – 28
Skóre: 188:181

Úvodní buly tohoto zápasu padne v 18:00 na ledě Pardubic. Oplatí Tygři Dynamu domácí porážku v druhém kole?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit