Bílí Tygři Liberec

Navrátilec Tomáš Filippi: Před zápasem jsem byl nervózní, strašně jsem se těšil

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Kitzbühel/Liberec - Bílí Tygři zvládli úvodní přípravné utkání na jedničku. Po suverénním výkonu přehráli Salzburg 5:0 a postoupili tak do finále turnaje Red Bulls Salute. Zazářil především Tomáš Filippi, který do zápasu nastoupil po osmi měsících, vidět byly ale i nové posily včetně Jakuba Klepiše, jenž vstřelil svůj první gól v libereckém dresu. Co zmínění hráči po utkání říkali a koho by si přáli do finále?

Tygři do utkání vstoupili aktivně a už ve druhé minutě se zásluhou Jaroslava Vlacha dostali do vedení. Povedl se jim i začátek prostřední třetiny, kdy se hned ve svém prvním zápase v libereckém dresu trefil nově příchozí Jakub Klepiš: „Samozřejmě mám z gólu radost. Dostal jsem skvělou nahrávku od Adama Najmana, střela mi sice nesedla, ale naštěstí to i tak vyšlo. Důležitější je však výkon celého týmu. Určitě tam byly nějaké chyby, na první zápas to ale bylo dobré.”

Severočeši i nadále kontrolovali hru a nakonec zvítězili vysoko 5:0. Spokojený tak mohl být i brankář Petr Kváča, jenž udržel čisté konto: „Je super, že se nám zápas podařil jak z defenzivní, tak z ofenzivní stránky. Užil jsem si atmosféru, konečně mohli přijít diváci. Na druhou stranu to ale bylo “pouze” první přípravné utkání, takže musíme pořád trénovat a šlapat dál, abychom to prodali v sezóně.”

Velkou měrou se na vítězství podílel i Tomáš Filippi, který do zápasu nastoupil poprvé od 15. prosince a hned si připsal dva góly a jednu asistenci. „Strašně jsem se těšil, až o něco půjde. Tréninkové zápasy jsou sice hezké, pořád je to ale jeden proti druhému z našeho týmu. Byl jsem před utkáním lehce nervózní, což se mi normálně nestává. Bylo to ovšem parádní týmové vítězství. Podle mě jsme nedali soupeři moc šancí a od začátku až do konce jsme kontrolovali hru."

Tomáš Filippi na vhazování

Kromě první formace byla hodně vidět i třetí lajna, ve které po boku zkušeného Jakuba Klepiše nastoupili mladíci Martin Faško-Rudáš a Adam Najman. A právě ostřílený centr si spolupráci velmi pochvaloval: „Je pro nás dobře, že jsme tam všichni tři mladí (smích). Oba dva kluci jsou velmi šikovní a rychlí. Mají skvělé hokejové myšlení, myslím si, že před sebou mají velmi nadějnou kariéru. Podle mě to mezi námi bude fungovat lépe a lépe.”

Libereckým se vydařily i početní výhody, hlavně první přesilovková formace se jevila velmi dobře. „Přesilovky hodně trénujeme. Rozhodují zápasy, takže nám na nich záleží. Vyšlo nám to parádně, krásně jsme je sehráli,” pochvaloval si Tomáš Filippi. „Určitě máme ještě co pilovat, máme ale hráče, díky kterým by naše přesilovka mohla být jednou z nejlepších v lize. Teď už je to jen na nás,” přitakává Jakub Klepiš.

Už v neděli čeká Tygry finále, ve kterém se utkají buď s Košicemi, nebo s Mnichovem. Jakého soupeře by preferoval Tomáš Filippi? „Mám manželku z Košic, takže bych byl radši za Mnichov, jinak bych to měl doma těžké,” směje se centr elitní formace.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit