Bílí Tygři Liberec

Nedotknutelná čísla legend: Petr Nedvěd

Date of publication Author Klub

Liberec - Dres s jeho číslem 93 byl ke stropu Home Credit Areny vyvěšen jako dosud poslední. Stalo se tak 4. února 2018. Den před tím Petr Nedvěd sehrál svoji derniéru, když po čtyřech letech nastoupil k soutěžnímu utkání. Za prvoligové Benátky vstřelil gól, zaznamenal asistenci a na ledě létal jako dříve. Bylo mu 46 let, ale nikdo by to nepoznal.

Liberecký rodák a nejslavnější odchovanec klubu strávil úctyhodných 15 sezon v NHL, kde v 982 zápasech zaznamenal skvělých 717 bodů. Patřil k TOP hvězdám nejlepší hokejové soutěže světa a zahrál si po boku legend jako je Mario Lemieux, Wayne Gretzky či Jaromír Jágr.

Po návratu do České republiky si ještě dvě sezony zahrál ve Spartě, pak už ale jeho kroky vedly do rodného Liberce. Za Bílé Tygry zvládl s kapitánským céčkem na hrudi dalších šest sezon. V roce 2012 navíc vytvořil stále platný rekord klubu v produktivitě. 61 bodů v základní části stačilo také na vítězství v kanadském bodování celé Tipsport extraligy.

S reprezentačním výběrem Kanady získal stříbro na ZOH v Lillehameru v roce 1994. Kvůli tomu ale nemohl dlouhé roky reprezentovat svou vlast, a přišel tak o zlaté období českého hokeje. Do dresu českého národního týmu se mohl vrátit až na sklonku kariéry a v roce 2012 s ní vybojoval bronz na světovém šampionátu v Helsinkách. Aktivní kariéru ukončil v roce 2014.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit