Bílí Tygři Liberec

Největší lákadlo první adventní neděle? Kometa a autogramiáda!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Utkání Liberce s Kometou nabízejí pokaždé atraktivní podívanou. Úřadující mistr navíc ztrácí na naše mužstvo v tabulce pouhé dva body. Bude ho tedy chtít předskočit a vrátit mu tak porážku z úvodního vzájemného zápasu v DRFG Aréně. Přijďte naše mužstvo podpořit, utkání začíná v neděli od 14:00 a na jeho konec bude navazovat autogramiáda celého týmu.

Poslední bitva ve znamení ztracených bodů

Našemu mužstvu se poslední extraligové utkání nevyvedlo. V Litvínově prohrávalo už 0:5, zápas nakonec skončil 2:6. Do sestavy se vrátil lídr produktivity Marek Kvapil, ale ani jeho gólový příspěvek k bodům nepomohl. Svojí první trefu v tygřím dresu po návratu ze Švýcarska oslavil Michal Birner.

Kometa přivítala na domácím ledě Vítkovice. V atraktivním utkání byla aktivnějším celkem a nakonec brala těsnou výhru 3:2. Vítězný gól zápasu si připsal ve 41. minutě Jan Hruška. Brněnští se díky ztrátě našeho celku přiblížili samotnému vrcholu tabulky. Nově ztrácí na druhou pozici pouze dva body, první Třinec si vytvořil na šelmy šestibodový náskok.


Klíč k produktivitě? Kvapil s Holíkem

Ještě před pár koly obývali vrcholné příčky extraligové produktivity hned čtyři Tygři. Časy se ale mění a soupeři začali liberecké bojovníky Radana Lence a Libora Hudáčka dotahovat. Michal Bulíř, který v průběhu ročníku zamířil do Magnitogorsku, se propadl na šestnáctou pozici. To první Marek Kvapil stále udržuje svůj luxusní rozestup. V jednadvaceti zápasech nasbíral hned čtyřiatřicet bodů.

Na druhé místo se vyšvihl Petr Holík, jenž v dosavadním průběhu vstřelil pět branek a na devatenáct jich nahrál. V prví desítce nejúspěšnějších hráčů z hlediska kanadských bodů figurují ještě jména Brněnských Martina Zaťoviče (11+8) a Petera Muellera (10+9).


Stylové vyloupení Brna, teď obrnit hrad

Tygrům se v prvním vzájemném duelu podařilo ze zápasu s Kometou vybojovat tři body za výhru 5:2. Na ledě DRFG Arény se přitom partě Filipa Pešána dlouhodobě spíš nedaří. V soubojích pod Ještědem lze jen těžko odhadovat vítěze, souboje jsou vždy nesmírně vyrovnané a rozhodovat musí třeba i nastavený čas.

Kometa do Liberce přiveze i svůj nejnovější brankářský přírůstek. V KHL skončil Libor Kašík a zamířil právě k úřadujícímu mistrovi, jeho místo v Chabarovsku zaujal Marek Langhammer. Kašík odchytal v české nejvyšší soutěži zatím tři zápasy s bilancí necelých devadesáti procent úspěšnosti a průměru 3,37 branek na zápas.

Bílí Tygři Liberec versus HC Kometa Brno

Počet zápasů: 37
Bilance: 15 – 2 – 0 – 2 – 18
Skóre: 86:108

Poslední vzájemné utkání v Home Credit aréně dopadlo jednoznačně lépe pro naše mužstvo. Tygři vyhráli vysoko 6:2. duel si můžete připomenout v následujícím sestřihu:



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit