Bílí Tygři Liberec

Nezapomenutelné okamžiky: Dělostřelecká třetina vyústila v rekord extraligy

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec – Hokej přináší mnoho emocí, radostných i neveselých okamžiků, a i když je to stále jen hra, často se nám mnohé chvíle vryly nesmazatelně do paměti. Tentokrát se podíváme na jedno utkání sezóny 2009/2010. Utkání, v němž Tygři nadělili Kladnu těžko uvěřitelných osm branek během jedné jediné třetiny.

Oba týmy se před úvodním vhazováním nacházely v odlišném rozpoložení, Tygři okupovali sedmou příčku a čtvrtfinále měli na dosah, Středočeši byli předposlední. Šelmy také tři předchozí utkání zvládly, Kladno mělo statistiku přesně opačnou.

Nic ale nenasvědčovalo tomu, že by měl být v liberecké aréně pokořen rekord a nastříleno osm branek. V první periodě sice bylo k vidění nemalé množství šancí, nicméně oba brankáři působili jistým dojmem. Do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Bartovič vstřelil první branku zápasu ještě před posunutím branky

Gólové účty otevřel až ve dvaatřicáté minutě Milan Bartovič, který za záda Kopřivy dorazil tečovanou Rýglovu dělovku od modré čáry. Aréna byla na nohou a nic na tom nezměnila ani skutečnost, že sudí musel jít regulérnost branky ověřit u videorozhodčího. O dvě minuty později se fanoušci mohli radovat znovu. A opět se o úspěch postaral slovenský rychlík Milan Bartovič, jemuž po rychlé akci nabil Kašpařík.

Následně dostal pas mezi kruhy od Podnikonického Petr Nedvěd, vybruslil si do levé strany a nedal Kopřivovi šanci zakročit. Třetí gól byl na kladenskou jedničku příliš, přenechal místo Lukáši Cikánkovi.

Eberle před Pincem

Ten však udržel čisté konto pouze několik vteřin. Liberecká lokomotiva se rozhodla nezastavit. Kapitán se zjevil v roli nahrávače a vyzval ke skórování Tomáše Klimentu. Těsně po odbití poloviny střetnutí napřáhl Lukáš Derner a vymetl snad všechny pavučiny z pravého rohu zařízení.

Tygří kolotoč stále nekončil. Potřetí během krátké doby propálil frustrovaného Cikánka Jan Holub. Kladenský brankář puk tečoval, ale ten i přesto doskákal do zařízení. Na ledě bylo vidět jedno mužstvo. Osa Podkonický-Nedvěd-Tomáš Klimenta přepnula kostku nad ledem do nepříliš častého vzhledu, poukazujícího na jasnou převahu domácího celku.

Jan Plodek cloní před hostujícím brankářem

Další hřebíček do rakve tehdejších HC GEUS OKNA Kladno zatloukl v osmatřicáté minutě po krasné kombinaci v těsné blízkosti klece Jan Víšek. Těžko uvěřitelná série osmi branek v rozmezí patnácti minut stanovila nový rekord v počtu gólů během jedné třetiny a jednoznačně rozhodla o vítězi střetnutí.

Zajímavé také je, že v jiném intervalu než zmiňovaných patnáct minut Tygři neskórovali. Kladno v poslední periodě zaznamenalo čestnou branku zásluhou Tomáše Horny, jenž ranou z mezikruží zkazil Pincovi radost z čistého konta.

I tak je ale tento úctyhodný zápis do statistik nezapomenutelný. Podaří se někdy toto maximum překonat?

Trojice DeSantis, Pinc, Čakajík odvrací nebezpečí

Reportáž z utkání 23. kola proti HC GEUS OKNA Kladno

Sestřih z utkání 23. kola proti HC GEUS OKNA Kladno

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit