Bílí Tygři Liberec

Nezastavitelný střelec Jakub Hujer: Víme, co chceme, a snažíme se to přenášet i do hry

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Tygří šestnáctka zvládla první semifinálový zápas na jedničku, jelikož Kladno porazila vysoko 8:4. O slušný náskok se postaral Jakub Hujer, který se blýskl hattrickem hned v první třetině! „Měl jsem obrovské štěstí, naposledy jsem vstřelil hattrick v základní části,“ usmívá se liberecký tahoun.

Předešlá série proti Slavii se nesla ve znamení využitých přesilovek. Tygři vyřadili pražského soupeře po třetím zápase a vrhli se na Kladno. Souhra v početní převaze pokračovala, jelikož v utkání proti Rytířům Severočeši proměnili všech pět přesilovek! „Přesilové hry pečlivě trénujeme a máme speciálně rozestavěné pozice. Víme, co chceme, a snažíme se to přenášet i do hry,“ vysvětluje Jakub Hujer.

Ikonou zápasu se stal právě tento teprve čtrnáctiletý útočník, jelikož jako první otevřel skóre a ve své palbě pokračoval až do šestnácté minuty, kdy vsítil třetí branku! Liberec tak rázem vedl 3:0 a Jakub Hujer mohl začít sbírat z ledu napadané kšiltovky a čepice od publika ve znamení jejich poklony.

„Měl jsem obrovské štěstí. Poprvé se to po střele Tomáše Trundy odrazilo přímo na moji hokejku, takže jsem to v podstatě umístil do prázdné. Další trefa byla taková náhodná, kdy jsem puk nahodil od modré čáry na gólmana a jemu to propadlo. Při třetím gólu jsem se dostal do úniku, při kličce mi kotouč ujel, ale spadl přímo do brány,“ popisuje svoje akce se širokým úsměvem na rtech.

Liberecký útočník sdílí formaci s Mikulášem Jenčovským a Tomášem Trundou a očividně jsou všichni tři velmi produktivní. Trunda si v utkání připsal jednu trefu a tři asistence, Jenčovský přidal dvě nahrávky. „Být s nimi v jedné lajně je pecka. Hraje se mi s nimi skvěle,“ chválí Hujer své spoluhráče.

Hosté prohrávali po první dvacetiminutovce o čtyři branky a povedlo se jim snížit velice nečekanou střelou hned po vhazování ve středním pásmu, kdy vypálil za modrou čarou na překvapeného France. „V tomhle měli zase trošku štěstí oni, ale snažili jsme se udržet v klidu, protože jsme měli pořád docela vysoký náskok,“ povídá dorostenecká sedmička.

Mladí Severočeši mají blíže nakročeno k postupu do finále. Svoji sílu mohou potvrdit už v úterý na kladenském ledě. „Kladno nesmíme podcenit a přizpůsobit se jejich hře. Na Slavii jsme se dobře připravili, protože jsme věděli, že dobře bruslí. V Kladnu jsou vysocí, rychlí hráči a my musíme navázat na stejné tempo,“ uzavírá liberecký forvard.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit