Bílí Tygři Liberec

Nezvykle produktivní zápasy s Plzní pokračují, oplatí Tygři Západočechům poslední těžkou porážku?

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - 15. Tolik branek již viděli diváci ve vzájemných duelech Liberce s Plzní během aktuálního ročníku, nezvykle produktivní série nyní pokračuje čtvrtým zápasem. Prozatím drží kladnou bilanci Tygři, naposledy však na západě Čech obdrželi tvrdý direkt. Dokáží Škodě před vlastními fanoušky prohru oplatit?

5 inkasovaných gólů, tuto sezónu pouze třikrát

V posledních čtyřech domácích zápasech Tygři přemožitele nenašli. Na svém ledě postupně skolili Třinec, Olomouc, Vítkovice a Litvínov. Jednoduchý úkol ale tentokrát mít rozhodně nebudou, pod zasněžený Ještěd přijede ambiciózní Škoda, která už působí na příčkách zajišťujících předkolo play-off. Kromě toho šelmy v posledním vzájemném souboji přehrála 5:2.

A to v aktuálním ročníku Liberečané příliš branek nedostávají. V celkovém součtu jich obdrželi pouze 68 a Plzeň z této částky urvala hned šest branek. Jak již bylo zmíněno, pět z toho dokonce vstřelila během jednoho utkání, což Tygry doposud potkalo pouze třikrát. Jednou proti Brnu (1:5), Karlovým Varům (3:5) a právě Indiánům (2:5).

Spokojený Ján Lašák

Zpátky na trůn, hranice osmdesáti bodů pokořena

Tygři se před dvěma koly dostali zpět na první příčku tabulky a vytvořili si před druhým Třincem již pětibodový náskok. Ztráty Ocelářů navíc zapříčinili skutečnost, že ani jeden z celků kromě modrobílých už nemůže překonat loňský výkon čítající 118 bodů. O tomto tématu si můžete přečíst zde.

Do konce soutěže přitom zbývá ještě třináct střetnutí. V těch budou usilovně šelmy hájit první příčku v tabulce, zdali se jim to povede, se dozvíme v následujícím průběhu extraligového kolotoče. Při kalendářním pojetí hracího plánu vyplývá, že do konce základní části zbývá pouze 44 dní, což opravdu není, vzhledem k reprezentační přestávce, mnoho.

Spokojený Ján Lašák

Nový trend? Vhazování a Will s Lašákem!

Předchozí ročník nejde s tím aktuálním příliš srovnávat. Palebná síla musela být nahrazena neoblomnou defenzivou a to se povedlo ve velkém stylu. Dvojice Ján Lašák - Roman Will je k nezastavení. Fantastickými výkony výrazně pomáhá k zisku bodů a nejednomu soupeři přidělává na čele vrásky.

První jmenovaný se například podílel na těsné výhře nad Litvínovem, Will zase zastavil Středočechy. Nicméně další úkol bude pekelně těžký, protože Indiáni vyhráli během ledna čtyři zápasy z pěti. V souboji s pražskou Spartou navíc padli až během prodloužení. Přijďte proto naše mužstvo v pátek do Home Credit Arény podpořit!

Spokojený Ján Lašák

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 59
Bilance: 27 – 4 – 3 – 6 – 19
Skóre: 167:166

Bílí Tygři v prvním střetnutí ročníku 2016/2017 s Indiány prohrávali, ale díky skvělému obratu nakonec zvítězili. Připomeňte si zářijové klání v následujícím sestřihu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit