Bílí Tygři Liberec

Novou brankářskou akvizicí Bílých Tygrů se stává perspektivní Petr Kváča!

Date of publication Author Klub

Liberec - Dvaadvacetiletý brankář Petr Kváča bude od nové sezóny hájit branku Bílých Tygrů Liberec. Pravidelný mládežnický reprezentant se s libereckým klubem domluvil na smlouvě s délkou trvání do 30. dubna 2022 a možnou následnou jednoletou opcí. Brankář už se zapojil do individuální přípravy řízené klubem.

Byť Petr Kváča za Liberec doposud neodehrál ani jedno utkání, jedná se o návrat do organizace Bílých Tygrů. Perspektivní gólman totiž nejen, že s hokejem začínal v Benátkách nad Jizerou, ale především v sezóně 2016/2017 odchytal za svůj mateřský klub 7 utkání.

Ve stejné době, při zranění Jána Lašáka, navíc kryl záda Romanu Willovi na lavičce Bílých Tygrů. Do utkání ale nezasáhnul. A tak si svou extraligovou premiéru odbyl až o rok později v dresu pražské Sparty. Pak se mihnul v brankovišti Litvínova, aby v loňské sezóně zakotvil v dresu Třince, kde se po odchodu Patrika Bartošáka úspěšně popasoval s pozicí týmové jedničky. V extralize Kváča doposud nastoupil k 35 zápasům.

Vyjádření Generálního manažera Ctibora Jecha:

„Stejně jako v případě předchozích ohlášených posil je i příchod Petra Kváči výsledkem jednání Filipa Pešána, před jeho odchodem k českému národnímu týmu. Současné vedení našeho klubu po vyjasnění všech neznámých aspektů na začátku aktuální sezóny tento příchod finalizovalo. Petr Kváča je pro Bílé Tygry brankářem s výraznou perspektivou. A veřím, že naváže na výkony svých podobně perspektivních předchůdců Romana Willa a Dominika Hrachoviny. Stejně jako Rachůnek s Grígerem přistoupil i Kváča na korekce své mzdy.“



Vyjádření hlavního trenéra Patrika Augusty:

„Jsme rádi, že Petra můžeme přivítat v naší organizaci. Je to mladý brankář s velkým potenciálem, který již ukázal v extralize. V brance má dobrý pohyb, je soutěživý a věříme, že má všechny předpoklady být u nás ještě lepší.“


Profil Petra Kváči

Petr Kváča s hokejem začínal v Benátkách nad Jizerou. Ve čtrnácti letech se po angažmá v Mladé Boleslavi zabydlel na jihu Čech, kde oblékal českobudějovický dres. V Motoru prošel dorosteneckými kategoriemi i juniorkou a v osmnácti letech debutoval ve druhé nejvyšší soutěži. Kváča dostal i další příležitosti a měl svůj podíl na postupu Budějovic do baráže. Výrazně navíc nakoukl do mládežnických reprezentací.

V další sezóně už byl rodák z Brandýsa nad Labem jasnou jedničkou svého týmu a v mladém věku patřil mezi nejlepší gólmany ligy. Jeho jméno dokonce zaznělo také na draftu NHL, kde na něj ze 117. pozice získalo práva Colorado. V organizaci Avalanche se později zúčastnil i nováčkovského kempu.

První extraligové utkání odchytal Kváča v ročníku 2017/18 za Spartu, kam měl z Motoru vyřízené střídavé starty. V Českých Budějovicích znovu potvrzoval vysoké standardy a v následující sezóně ochutnal nejvyšší soutěž formou střídavých startů v Litvínově a Třinci. Právě na Oceláře udělal dojem a řekl si o velký přestup.

V Třinci měl Petr Kváča krýt záda Patriku Bartošákovi, avšak poté, co Bartošák v klubu skončil, přebral roli jedničky. A příležitosti se rozhodně nezalekl! Ve třiceti utkáních základní části zaznamenal více než 92% úspěšnost zásahů a průměrně dostával jen lehce nad dvě branky za zápas. Po ročníku, který zkrátila pandemie koronaviru, kývl na nabídku Bílých Tygrů.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit