Bílí Tygři Liberec

Nový rok rozehrají Liberečtí na ledě Kladna. Prodlouží rekordní sérii?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Na úvod roku 2020 vyjíždějí liberečtí hokejisté do středních Čech, kde potřetí v sezóně vyzvou kladenské Rytíře. V obou vzájemných utkáních zatím platila výhoda domácího prostředí, což by svěřenci Patrika Augusty rádi změnili. Přetlačí v rámci 33. extraligového kola houževnatého nováčka?

Návrat Bulíře a Vlachovo střelecké představení

V posledním utkání změřili Bílí Tygři 30. prosince síly se Zlínem. Ačkoliv se jednalo o shledání dvou mužstev s parádní aktuální formou, byla to spíše bitva o každý kousek ledové plochy. Liberečtí fanoušci v sestavě rádi viděli především dvě jména - Michal Bulíř se po zranění ledviny, které nešťastně utrpěl v domácím střetnutí s Rytíři, vrátil zpět do hry, stejně jako Jaroslav Vlach, jenž si odkroutil dvouzápasový disciplinární trest.

Moravané se kuriózním způsobem ujali vedení, když si domácí při ponechané výhodě vstřelili vlastní gól do odkryté branky. Chybičku ale dokázali odčinit dvěma zásahy do správné sítě, oba přitom v krátkém časovém sledu obstaral právě navrátivší Jaroslav Vlach, jehož čtvrtá formace s Adamem Najmanem a Jiřím Průžkem podala skvělý výkon. "Ukázali jsme sílu našeho mančaftu, ani vlastní branka nás nepoložila. Je super, že jsme duel dovedli až ke třem bodům," těšilo libereckého odchovance.

Úctyhodná bodová šňůra

Před každým zápasem se toto téma probírá, s každým vítězstvím to ještě nabírá na intenzitě. Poslední prohru v základní hrací době si Severočeši připsali 27. října s Hradem Králové (2:3), od té doby vždy brali minimálně bod. A hned patnáctkrát z šestnácti utkání navíc zvítězili! Už teď se jedná o rekordní počin v klubové historii, je ovšem jasné, že série nemůže trvat věčně.

Útočník Adam Musil o bodové sérii:

"Nic takového jsem ještě nezažil. Jsem rád, že to je s touhle partou. Myslím si, že tady máme něco speciálního. Musíme ale pořád dál pracovat. Co bylo, to bylo, série nám zápasy nevyhraje!"


Na skvělých výsledcích má velký podíl také brankář Dominik Hrachovina. Fanoušci si sympatického gólmana okamžitě zamilovali. A mají k tomu dobrý důvod, řečí čísel totiž zatím nemá mezi extraligovými kolegy konkurenci! V průměru doposud inkasuje jen neskutečných 1,36 gólu na zápas (druhý je mladoboleslavský Gašper Krošelj - 2,14) a úspěšnost zásahů činí 94,96 % (druhý je karlovarský Filip Novotný - 92,66 %). Hrachovinovi bylo připsáno čisté konto i z utkání proti Zlínu, celkem tak v libereckém dresu vychytal už tři nuly.

Rytíři by rádi ustálili formu

Kladenská sezóna zatím trošku připomíná jízdu na horské dráze. Už několikrát se stalo, že středočeský nováček zejména v domácím prostředí skvělým výkonem zaskočil favority, avšak kazí mu to výpadky formy. Ten nejčerstvější potkal Rytíře v prosinci, kdy vyhráli jen třikrát a sklouzli z pozic zajišťujících postup do předkola play-off na současnou jedenáctou příčku.

Také v Kladně se mohou spolehnout na maskovaného muže. Slovenský reprezentant Denis Godla posílil tým po zpackaném úvodu sezóny a jeho efekt se okamžitě projevil. Úspěšnost zákroků si stále drží nad hranicí 91 % a má na svém kontě jednu vychytanou nulu.

Nálepku nejproduktivnějšího Rytíře si drží zámořský obránce Brady Austin (9+11), po němž se na téměř stejné bodové úrovni nacházejí forvardi Ladislav Zikmund (9+6), Jakub Strnad (9+6), Jaromír Jágr (8+7) a David Stach (7+7). Legendární osmašedesátka však do posledních zápasů vinou zranění nenastoupila. Uvidíme, jestli se ho tentokráte kladenští fanoušci dočkají.

Bílí Tygři zatím mají s extraligovým nováčkem vyrovnanou bilanci. V úvodu ročníku na jeho ledě po hektickém závěru utkání padli 3:5, doma mu nicméně porážku oplatili a vyhráli 2:1. Uvidíme, kdo nakloní poměr sezónních vzájemných zápasů na svoji stranu. Úvodní touš bude vhozen na kladenském ČEZ stadionu s úderem páteční osmnácté hodiny. Držte palce!

Bílí Tygři Liberec versus Rytíři Kladno

Zápasy: 46
Bilance: 20 – 4 – 0 – 5 – 17
Skóre: 137:110

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit