Bílí Tygři Liberec

Novým trenérem národního týmu Miloš Říha, generálním manažerem Petr Nedvěd

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po dlouhém rozhodování ohlásil Český svaz ledního hokeje ve čtvrtek jméno nového reprezentačního trenéra. Stal se jim devětapadesátiletý Miloš Říha. U týmu bude působit také Petr Nedvěd, který se zhostí role generálního manažera.

Výkonný výbor ČSLH volil reprezentačního kouče z trojice Miloš Říha, Filip Pešán a Václav Varaďa. Volba nakonec padla na nejzkušenějšího ze tří vybraných koučů. Říha má ve své kariéře za sebou například dva slovenské tituly se Slovanem Bratislava, kromě toho však dvakrát dovedl Pardubice do finále extraligy a dlouhé roky trénoval také v prestižní Kontinentální hokejové lize, kde kromě Slovanu vedl také Omsk nebo Petrohrad.

S možností vést národní tým bylo už od jara silně spojováno také jméno Filipa Pešána, který dal najevo, že by měl zájem reprezentaci vést, zároveň však vyloučil, že by opustil tygří smečku Nyní je definitivně jasné, že v příští sezoně povede pouze Bílé Tygry Liberec.

Petr Nedvěd manažerem

Přesto bude mít reprezentace ve svém nejužším vedení výraznou tygří stopu. Novým generálním manažerem národního týmu se totiž stane dlouholetý kapitán a odchovanec libereckého hokeje Petr Nedvěd. Ve funkci nahradí Jiřího Fischera, který během výluky NHL v sezoně 2004/05 oblékal tygří dres.

Petr Nedvěd má za sebou bohatou hráčskou kariéru, během níž strávil šestnáct sezon v zámoří a na jejímž konci jako kapitán vedl v šesti sezonách Bílé Tygry. Oficiálně pověsil brusle na hřebík v průběhu loňského ročníku, kdy po delší pauze naskočil v dresu Benátek do soutěžního utkání proti Jaromíru Jágrovi a jeho Kladnu.

Angažmá u reprezentace bude pro Nedvěda prvním zářezem do funkcionářské kariéry. Spolu s Milošem Říhou začne v příštích měsících pomalu tvořit tým, jehož vrcholem bude mistrovství světa 2019 na Slovensku.

Číslo 93

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit