Bílí Tygři Liberec

O domácí MS dvacítek zabojuje Jan Šír, ale i čtyři bývalí Tygři ze zámoří

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Velká akce už pomalu klepe na dveře. Ostrava a Třinec hostí od 26. prosince mistrovství světa hráčů do 20 let, v nominaci na přípravné kempy navíc nechybějí pro liberecké fanoušky známá jména! Kromě Jana Šíra byli nominováni také Lukáš Pařík, Jan Jeník, Michal Teplý a Matěj Pekař.

Šanci zabojovat o šampionát má celkem 39 jmen. Na programu jsou dva přípravné kempy, které se uskuteční ve Frýdku-Místku. Složení týmu se přitom bude postupně měnit.

„V první fázi se nám předvedou hráči převážně z Evropy doplněni o kluky z juniorských soutěží v Kanadě a USA, které potřebujeme ještě o něco lépe poznat. Následně dorazí i ostatní námi vybraní hráči vesměs z Kanady a USA. Poté už vše bude na samotných hráčích, jak dobře budou trénovat a hrát, aby si vybojovali své místo v konečné nominaci na mistrovství světa,“ odtajňuje trenér Václav Varaďa.

V nominaci nechybí útočník Jan Šír, který pomalu sbírá první starty v extralize, a dokonce už v soutěži vstřelil premiérovou branku. Poslední turnaj dvacítky se mu náramně vydařil, má tedy na co navazovat! Ve druhé vlně se k týmu připojí i brankář Lukáš Pařík s forvardy Janem Jeníkem, Michalem Teplým a Matějem Pekařem. Všichni prošli libereckou akademií a nyní si úspěšně budují jméno za velkou louží. Jeník už dokonce odehrál dva přípravné duely za Arizonu a podmaňuje si kanadskou OHL. Právě na něj bude upřena enormní pozornost.

Před startem mistrovství odehrají Češi dva přípravné zápasy. 20. prosince si to ve Frýdku-Místku rozdají se Švédskem, o dva dny později je v Třinci bude čekat federální derby se Slováky.

Všem vybraným hráčům přejeme hodně štěstí!

Nominace českého týmu:

Brankáři:
Daniel Dvořák (LHK Jestřábi Prostějov), Nick Malík (HC Oceláři Třinec), Jan Bednář (HC Energie Karlovy Vary), Lukáš Pařík (Spokane, WHL), Lukáš Dostál (Ilves Tampere, Finsko)*.

Obránci:
Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko), Tomáš Dajčar, Jan Mlčák, František Klejna, Miroslav Kukla (všichni HC Stadion Litoměřice), Radek Kučeřík (Saskatoon, WHL), Stanislav Svozil (HC Kometa Brno), Karel Klikorka (BK Mladá Boleslav), Ivan Lytvynov (ČEZ Motor České Budějovice), Jan Štibingr (Madison Capitols, USHL), Libor Zábranský (Moose Jaw, WHL)*, Šimon Kubíček (Seattle, WHL)*.

Útočníci:
Karel Plášek (HC Kometa Brno), Jan Myšák (HC VERVA Litvínov), Petr Čajka (Ženeva, Švýcarsko), František Řehák (Rapperswil, Švýcarsko), Zdeněk Sedlák (Hermes, Finsko), Martin Lang (Kamloops, WHL), Michal Gut (Everett, WHL), Jonáš Peterek (Calgary, WHL), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jan Šír (Bílí Tygři Liberec), Vojtěch Střondala, Otakar Šik, David Vitouch (všichni HC Stadion Litoměřice), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Ondřej Pavel (Fargo, USHL), Jakub Lauko (Providence, AHL)*, Jan Jeník (Hamilton, OHL)*, Matěj Pekař (Barrie, OHL)*, Filip Koffer (Prince George, WHL)*, Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie, OHL)*, Michal Teplý (Winnipeg, WHL)*, Adam Raška (Rimouski, QMJHL)*.

(* = hráč se připojí až na druhém kempu)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit