Bílí Tygři Liberec

O první venkovní body budou Bílí Tygři bojovat v Litvínově

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - První zápas sezóny zvládli Tygři na výbornou a v domácím prostředí porazili Hradec Králové 3:0. V prvním venkovním utkání nového ročníku se šelmy představí na stadionu Ivana Hlinky v Litvínově. Hráči Vervy se budou snažit odčinit prohru v Plzni, které podlehli 1:5.

Vítězný úvod

Bílí Tygři za sebou mají první extraligové utkání, ve kterém na svém ledě přivítali ambiciózní Hradec Králové. Domácí týmovým výkonem Východočechy přehráli a připsali si do tabulky první tři body za výhru 3:0. Hned tři hráči zaznamenali dva kanadské body za branku a asistenci, a to konkrétně obránci Pyrochta s Jánošíkem a útočník Orodoš. Asistencí se na výhře podílela také mladá posila Lukáš Jašek a navrátilec Martin Bakoš. Liberečtí tak předvedli opravdu týmový výkon.

Svěřenci trenéra Pešána tak do sezóny vstoupili úspěšně, navíc výhrou proti Hradci Králové, který je pasován na jednoho z největších favoritů letošního ročníku a stejně jako Bílí Tygři hraje Ligu mistrů. Jan Ordoš se tlačí před Januse

Zemětřesení v kádru Chemiků

Litvínov přes léto výrazně obměnil soupisku. Několik klíčových hráčů Vervy se rozhodlo pro angažmá v jiném extraligovém klubu, nebo dokonce i v KHL. Patří mezi ně například brankář Jaroslav Janus, který zamířil do Slovanu Bratislava, Robin Hanzl se stěhoval do Nižněkamsku, Kristian Reichel se přesunul do jedné do zámořské juniorské ligy WHL. Defenziva Chemiků se bude muset obejít bez Filipa Pavlíka, který již obléká dres Hradce Králové a Tomáše Pavelky, který hájí barvy Sparty.

Mezeru po odchodech těchto hráčů se litvínovští pokusili zacelit angažováním několika posil. Žlutočerný dres tak oblékne například Stanislav Dietz z Hradce Králové, navrátilec Peter Jánský z Kladna, Kanaďan Josh Nicholls z německého Straubingu nebo dvojice talentovaných mladíčků Filp Helt ze Sarnie Sting a Lukáš Doudera z Třince. V severočeském klubu pokračují klubové stálice Viktor Hübl, Michal Trávníček nebo František Lukeš. V brankovišti pak bude Litínov spoléhat na Michaela Petráska a nově příchozího Pavla Kantora. Ševc v tvrdém souboji u mantinelu Litvínovští si letní přípravu zpestřili třinácti přípravnými zápasy s bilancí sedm výher a šest proher. Sílu poměřili i se zahraničními kluby, například s finským Kärpätem Oulu (1:2), švýcarským Ambri-Piotta (4:3 na nájezdy) nebo německým Berlínem (2:1). Tréninkové období před startem sezóny si Chemici zpestřili také soustředěním na Kypru.

Ostrý start extraligy ale Litvínovu rozhodně nevyšel podle představ. Na plzeňském ledě inkasoval pět branek a vstřelil jedinou. Tím spíš budou Litvínovští chtít v prvním domácím utkání debakl ze západu Čech odčinit. Bílé Tygry tak nečeká nic lehkého, ostatně jako již tradičně v soubojích s tímto severočeským rivalem. Utkání startuje v neděli 10. září v 17.30 na Zimním stadionu Ivana Hlinky!

Bílí Tygři Liberec versus HC Verva Litvínov

Počet zápasů: 60
Bilance: 26 – 4 – 2 – 10 – 18
Skóre: 167:157

Naposledy se Bílí Tygři s Litvínovem na domácím ledě utkali 13. ledna tohoto roku. Vyrovnané utkání rozhodl až v závěru Branko Radivojevič. Utkání si můžete připomenout v tomto videu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Registrace na příměstský tábor Hravé prázdniny jsou spuštěny, nepropásni svůj termín

Z našeho fanshopu

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit