Bílí Tygři Liberec

Oblíbená náborová akce znovu v Liberci! Jak Týden hokeje probíhal?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V sobotu 25. září se v Liberci uskutečnila celorepubliková akce Týden hokeje. Vyzkoušet si, jaké to je být hokejistou, přišlo 14 snaživých dětí. Pro řadu z nich se jednalo vůbec o první krůčky na ledě!

Náborová akce Týden hokeje se v klasické podobě vrací po roce ovlivněném pandemií koronaviru. Kvůli ní se jednou uskutečnila netradičně v online formátu. Teď už je ale vše zpátky v oblíbených zajetých kolejích!

Celá akce započala ve Svijanské aréně v dopoledních hodinách. Příchozí děti musely nejprve být registrovány. Na místo jich dorazilo čtrnáct, ledová plocha tak díky nim doslova ožila. Řada dítek pochopitelně v raném věku stála na bruslích vůbec poprvé, což ale nebyl vůbec žádný problém, stejně jako případná absence vybavení! Vedoucí trenér základny Daniel Stehno totiž ochotně zařídil jak vypůjčení samotných bruslí, tak i helmy.

Ještě před nástupem na led měli všichni zúčastnění šanci poznat liberecké zázemí. Poté už se šlo na věc. V každé třetině ledové plochy si přišla na své daná kategorie. Ve středním pásmu se zabydleli úplní začátečníci, kteří měli až doposud s bruslením naprosto minimální zkušenosti. Těchto dítek se s chutí chopily instruktorky a seznamovaly je se základními prvky pohybu po ledě.

Nejen u sportovních začátků je nesmírně důležitá pozitivní atmosféra, o kterou bylo ve Svijanské aréně postaráno. Průběh akce si kromě dítek, která si vše užívala, pochvalovali i rodiče. "Jsme rádi, že jsme mohli přijít. Syn je dnes poprvé na ledě, jednou by chtěl být hokejistou. Pořád nám o tom doma vypráví, tak snad ho hokej bude i nadále bavit," přála si jedna z maminek.

Ratolesti si také domů odnesly příjemný dárek. Každé dítko totiž obdrželo dres české hokejové reprezentace, ve kterém rovněž absolvovala už samotnou akci. Kromě toho také každý účastník, jenž byl zaregistrován na Český svaz ledního hokeje, inkasoval poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup značkového hokejového vybavení od CCM! Na závěr povedeného dopoledne ještě přišlo na řadu tradiční focení, které za libereckým Týdnem hokeje učinilo symbolickou tečku.

Daniel Stehno se ohlíží za akcí:

"Akce Pojď hrát hokej proběhla v dobré náladě a s úsměvem na rtech dětí i rodičů. Radost a dobrá nálada panovala už od samého začátku, což byla registrace. Posléze se účastníci přesunuli do prostor, kde probíhala prezentace a seznámení s akcí Pojď hrát hokej od Českého hokeje. Rodiče a jejich ratolesti byli seznámeni s organizací a zázemím Tělovýchovné jednoty Bílých Tygrů Liberec a s důvody, proč se stát Tygrem. Poté následoval ukázkový trénink na ledě, kde si děti mohly okusit, jak probíhá trénink těch nejmenších tygříků a jak pracuje tým koučů základny TJ Bílí Tygři Liberec. Velký dík patří všem, kteří se do akce zapojili."


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit