Bílí Tygři Liberec

Obránce Bieniek zaskočil v útoku a připsal si čtyři body: Líbilo se mi to, ale lépe se mi hraje v obraně

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Nevídaný příběh napsalo sobotní utkání kategorie U18 proti Vítkovicím. Szymon Bieniek se totiž výjimečně přesunul z obrany do útoku a hned si připsal čtyři kanadské body! „Když bude trenér opět někoho potřebovat, tak se přihlásím,“ smál se po zápase.

Liberecká osmnáctka si v sobotu otevřela v utkání s Vítkovicemi střelnici, když po skvělém výkonu nasázela moravskoslezskému soupeři devět branek a výrazně se tak zlepšila v koncovce, která jim v předchozím zápase se Zlínem dělala menší potíže. „Podali jsme skvělý výkon jak dopředu, tak dozadu. Začali jsme dávat góly a prolomili jsme střeleckou smůlu, kterou jsme měli v utkání se Zlínem. Nedařilo se nám prosadit a proti Vítkovicím už se nám to povedlo,“ zhodnotil střetnutí Szymon Bieniek.

Tygři nakonec zvítězili 9:2, ze začátku to ovšem na debakl vůbec nevypadalo. V první třetině měly Vítkovice dokonce herně na vrch a dostaly se do více šancí, žádnou z nich ale neproměnily. Domácí se oproti tomu prosadili hned dvakrát. Ve zbývajících dvou periodách už se svěřenci trenéra Milana Plodka zlepšili i v defenzivě a svému soupeři už toho moc nedovolili. „Trenér nám řekl, že se musíme zlepšit v důrazu, dohrávat je, hrát více s pukem a směrem dozadu. To jsme splnili a povedlo se,“ svěřil se polský bek.

„V útoku se mi líbilo, lépe se mi ale hraje v obraně.“

Obránce Szymon Bieniek zažil v zápase s Riderou zajímavý příběh. Místo svého obvyklého postu si totiž vyzkoušel hru v útoku, jelikož na utkání nedorazil jeden z libereckých forvardů. „Byla to nová zkušenost, v útoku se mi líbilo. Se spoluhráči jsme si řekli, jak budeme hrát a bylo to s nimi fajn,“ pochvaloval si. Hráč s číslem 20 si navíc připsal jednu branku, když se nejlépe zorientoval ve skrumáži před bránou a pohotově dorazil kotouč do sítě. „Byl to můj první gól v kategorii U18, cítím se skvěle. Puk se tam nějak odrazil, tak jsem ho našel a dorazil do prázdné brány,“ popsal Bieniek svou premiérovou trefu.

Trenér Milan Plodek o Szymonu Bieniekovi, jenž naskočil v útoku a blýskl se bilancí 1+3

"Szymon dnes hrál v útoku, protože nám onemocněl jeden útočník. Zeptali jsme se kluků, kdo chce hrát v útoku. Szymon se přihlásil, protože se mu ještě v mistráku nepodařilo dát gól. Dneska se mu to povedlo. Je rád, aspoň vidí, že se v útoku ty góly dávají snáž než v obraně. Ale příště se zase zařadí normálně na beka (úsměv)."


U jedné branky ovšem polský reprezentant nezůstal. V souboji s Vítkovicemi přidal ještě tři asistence a stal se tak hvězdou utkání. Ze tento bodový příděl ho samozřejmě neminul i poplatek do týmové kasy. „Naštěstí už nic nebude, všechno už jsme zaplatil,“ smál se při rozhovoru. I přes tento úspěch ovšem Bieniek o přesunu do útoku neuvažuje: „Když bude trenér opět někoho potřebovat, tak se přihlásím. Jinak to ale zatím nevidím, lépe se mi hraje v obraně.“

Liberecká osmnáctka potvrdila proti Vítkovicím svou vysokou formu a v tabulce se posunula na druhé místo za vedoucí Plzeň. Postup do skupiny o pořadí v play-off si přitom svěřenci trenéra Milana Plodka zajistili až v samotném závěru základní části. „Sami jsme to ani nečekali. Trenér nám řekl, že po postupu by bylo dobré, kdybychom s každým bodovali. Začali jsme to plnit a zatím nám to jde. Je to skvělé,“ řekl na závěr Szymon Bieniek.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit